Doom-skaberen deltager i politisk ukorrekt konference

GAMING: Manden bag spil som Doom, Quake og Wolfenstein 3D har skabt kontroverser efter at have meddelt, at han vil deltage i BasedCon, en konference for gamere og sci-fi-fans, der er trætte af politisk korrekthed.

John Carmack, der var med til at grundlægge computerspilfirmaet Id Software og står bag spil som Doom, Quake og Wolfenstein 3D, vil deltage i årets udgave af BasedCon, en sci-fi- og fantasykonference uden politisk korrekthed.

På Twitter skriver Carmack, at han efter sit besøg på BasedCon sidste år indså, at det var en “rolig græsrodskonference”, der mindede ham om “gamle dages Space Access”. Han oplyser også, at han deltog i paneldebatter under konferencen sidste år.

I magasinet PC Gamer, der er verdens største tidsskrift om computerspil, kritiseres Carmack nu. Årsagen er, at BasedCon hævder at være tilhængere af “baserede overbevisninger” såsom, at mænd ikke kan føde børn, at mennesker og ikke våben dræber, at et foster er et menneskeligt liv, og at diskrimination mod hvide er racisme.

På BasedCons hjemmeside skriver de også, at “sci-fi-konferencer plejede at være sjove” før en “lille gruppe autoritære idioter omdannede dem til begivenheder, der fremmer social retfærdighedsdogma”.

PC Gamer beklager konferencen og skriver, at “hele sagen er ret trist” og at “man kan ikke påstå, at Carmack ikke er opmærksom på begivenhedens grimme sider”.

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk says:

  Efter Facebooks Virtual Reality sidst i 2021, hvor de annoncerede deres navneskifte til Meta og det såkaldte Metaverse. Lavede jeg dette meme.

  https://gab.com/LarsAgerbaek/posts/110402228614409624

  Det kommer sig af at Metas store satsning på VR-headset markedet – Quest 2, på det tidspunkt var blev udelukket fra det tyske marked af den tyske regering. Det handlede om at Facebook krævede at man tillod dem, at de kunne bruge headsettets kameraer og gemme optagelserne. Den type af headset har det man kalder inside-out tracking. Dvs. at man ikke skal sætte nogen sensore op som man skulle med de ældre modeller. Headsettet har selv nogle kameraer der fortæller det eller computeren hvor det er. Den bruger også kameraerne til at aflæse hvor ens controllere er og på den måde hvor ens hænder er i den virtuelle verden. På den måde kan Facebook se hvad man kigger på, altså ikke bare om man holder op med at scrolle på FB ved en artikel eller trykker på den. De kan simpelthen se hvilken vej ens hoved vender. Med de nye headsets kan de også se hvor ens pupiller kigger hen og hvad man fokusere på. Det er det der hedder Eye-tracking. Sonys nye headset har det og flere af de dyre PC-headset.
  Nå, den tyske regering ville ikke tillade dette pga. deres erfaring med overvågning af civilbefolkningen af Gestapo under national socialismen og Stasi under den internationale socialisme.
  Det var også meget tydeligt for mig at der var et meget klart skel mellem über-arieren John Carmack og (((Mark Zuckerberg))). Carmack er helt klart drevet af sin interesse for teknologi hvor Zuckerberg virker som om han er drevet af magt. Han har jo selv været ude at sige at han ville have en milliard mennesker i VR. Jeg tror også en af grundene til at Carmack sagde op, var den meget strenge politiske korrekthed som Meta ansætte arbejder under.
  Jeg mener selv der er en parallel mellem (((kommunismens))) forsøg på at overtage økonomien og (((Zuckerbergs))) kæmpe satsning på det han kalder Metaverse. Økonomien er noget levende skabt af alle mennesker. Det samme gælder Metaverse. Man kan ikke tage patent på nogen af de to ting. Metaverse er internettet i virtuel form. Og der er massere af forskellige personer og virksomheder der bidrager til at skabe det.
  Metas Metaverse er vist også ved at dø ud. Ligesom kommunismen gjorde. Ja det virker måske som en bizar sammenligning men jeg har faktisk hørt YouTubere sammenligne Horizon(Metaverse’s gamle form) med kommunismen. Et monoverse under et styre.
  Jeg mener (åbenlyst) at hele Altrights/truthers syn på Virtual Reality er både forkert og hyklerisk. For det første er det ikke noget Mark Zuckerberg har fundet på. Der er mange spillere på markedet. Også pro-europæiske for at det ikke skal være løgn.
  Og for det andet så mener jeg ikke der er nogen forskel på at have et headet å i nogle timer, eller sidde foran en skærm i nogle timer. Det er det samme. Efter min mening.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //