Elon Musk annullerer Twitter-køb

ØKONOMI: Elon Musks har ikke længere tænkt sig at købe den sociale mediegigant Twitter, på trods af at han har indgået en kontrakt herom. Musks advokat beskriver »overtrædelse af flere bestemmelser i aftalen« i et brev til Twitters bestyrelse som grundlag.

Elon Musk. Foto: Duncan.Hull (CC BY-SA 4.0)

I fredags ​​sendte Tesla-grundlæggeren Elon Musks advokat et brev til den øverste juridiske officer i Twitters bestyrelse, hvori han oplyste, at Musk annullerer købet af Twitter for 44 milliarder dollars.

Brevet angiver flere væsentlige kontraktbrud som årsag. Det handler hovedsageligt om, at Musk i juni sendte et brev til bestyrelsen om, at han ønskede en afklaring vedrørende antallet af falske og spam-konti på platformen.

Musk mener, at denne information er afgørende, da en stor del af platformens omsætning kommer fra annoncer.

»Nogle gange har Twitter ignoreret hr. Musks anmodninger, nogle gange har de afvist dem af årsager, der forekommer uretfærdige, og nogle gange har de hævdet at gå med til dem, mens de har givet hr. Musk ufuldstændig eller ubrugelig information.« skriver advokaten i brevet.

Da Twitters bestyrelse har svigtet i dette, mener Tesla-stifterens advokat, at Musk har ret til at opsige aftalen.

Twitter-formand Bret Taylor siger efter at have modtaget brevet, at de ser frem til at indgå aftalen som aftalt, og at de nu vil sagsøge Musk for at tvinge ham til at lukke handlen, skriver CNSB.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //