Elon Musk køber Twitter

UDLAND: Twitter og Elon Musk er nu blevet enige. Musk vil købe 100 procent af den sociale mediegigant og efter eget udsagn tage fat på problemerne med manglende ytringsfrihed på platformen.

Elon Musk. Foto: Duncan.Hull (CC BY-SA 4.0).

Mandag florerede rygter om, at iværksætter og Tesla-grundlægger Elon Musk var tæt på en aftale med Twitters øvrige aktionærer om at udvide hans 10 procent af virksomheden til 100 procent.

Tidligere har flere af Twitters tunge aktionærer taget skridt for at gardere sig mod iværksætterens aggressive forsøg på at købe virksomheden.

Kontroversen omkring milliardæren Musks planer er, at han beskriver sig selv som en »ytringsfrihedsfundamentalist« og ønsker at afskaffe Twitters vidtrækkende tiltag for at dæmpe stemmer, der går for radikalt imod globalismen.

Men mandag aften meddelte Twitter, at man er blevet enige med Musk, som må købe selskabet for 54,20 dollars per aktie, i alt omkring 44 milliarder dollars.

Betalingen overstiger Twitters markedsværdi, som den var den 1. april, med 38 procent.

 

»Ytringsfrihed er grundlaget for et fungerende demokrati«

Musk lover nu i en udtalelse, at han vil arbejde for øget ytringsfrihed på Twitter, som de seneste år har modtaget hård kritik for sin vidtgående censur af anderledestænkende.

– Ytringsfrihed er grundlaget for et fungerende demokrati, og Twitter er den digitale plads, hvor spørgsmål af betydning for menneskehedens fremtid debatteres, siger Musk og fortsætter:

– Jeg vil også gøre Twitter bedre end nogensinde ved at berige produktet med nye værktøjer og gøre algoritmerne til open source for at øge tilliden, besejre spam-botter og autentificere alle menneskelige brugere. Twitter har et enormt potentiale, jeg ser frem til at arbejde sammen med virksomheden og med brugerfællesskabet for at låse op for det.

Musk har for nylig markeret sig ved at poste politisk ukorrekte memes på Twitter og også skrevet sarkastiske indlæg om censur, som nogle mener er forklædt antisemitisme.

Det er stadig uvist, hvordan Twitter bliver påvirket af det nye ejerskab, men hvis Musks erklærede planer går i opfyldelse, vil den sociale mediegigant gå i den modsatte retning end sine konkurrenter.

»Jeg håber, at selv mine værste kritikere bliver på Twitter, for det er det, ytringsfrihed betyder«, skrev Musk på Twitter mandag aften.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //