Elon Musk sagsøger OpenAI

KUNSTIG INTELLIGENS: Elon Musk har torsdag indgivet et søgsmål mod virksomheden OpenAI samt dens stifter og topchef, Sam Altman.

Elon Musk har torsdag indgivet et søgsmål mod virksomheden OpenAI samt dens stifter og topchef, Sam Altman, på baggrund af Musk’s påstand om, at OpenAI har overtrådt de betingelser, som virksomheden blev grundlagt under tilbage i 2015.

Ifølge CNN skrev Musk i søgsmålet, at han mener, at OpenAI har undladt at leve op til de oprindelige formål om at være “til gavn for menneskeheden” og forblive en nonprofit-organisation.

Elon Musk var med til at stifte OpenAI i 2015, men forlod virksomhedens bestyrelse i 2018 for at fokusere på sit eget projekt inden for kunstig intelligens, kendt som xAI.

OpenAI er kendt for at udvikle den avancerede kunstige intelligens, ChatGPT.

Musk hævder, at Altman og medstifteren Greg Brockman oprindeligt henvendte sig til ham med ambitionen om at oprette en nonprofit-virksomhed, men at OpenAI nu i stedet er rettet mod profitgenerering.

I 2019 indgik OpenAI et partnerskab med Microsoft, der gentagne gange har investeret store beløb i virksomheden.

Ifølge Børsen investerede Microsoft eksempelvis i januar 2023 en betydelig sum på 10 milliarder dollars, svarende til omkring 70 milliarder danske kroner, i OpenAI.

Samspillet mellem Microsoft og OpenAI er i øjeblikket genstand for undersøgelser fra konkurrencemyndigheder i USA, Storbritannien og EU.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //