Enorme protester mod coronarestriktioner i Tyskland

CORONAKRISE: Nye protester mod coronarestriktionerne er blusset op i Tysklands hovedstad Berlin. Tysk politi bruger vandkanoner og arresterer demonstranter.

Nye protester mod coronarrestriktionerne er blusset op i Berlin, efter at regeringen kom med lovforslag til nye «lockdown-love». Lovene skulle blandt andet regulere brugen af ​​ansigtsmasker og social afstand. Ifølge den tyske regering burde de nye love være meget vigtige for at stoppe spredningen af ​​coronavirus.

Tusindvis af tyskere har samlet sig ved Brandenburger Tor nær Forbundsdagens parlamentsbygning for at demonstrere mod de nye lovforslag. I stedet mener de, at lovforslaget er blevet fremskyndet, og at det vil give regeringen for meget magt over almindelige menneskers liv.

Politiet har opsat barrikader omkring parlamentsbygningen for at forhindre folk i at komme for tæt på den. Myndighederne har tidligere nægtet demonstrationstilladelse til folk, der ønskede at demonstrere uden for parlamentet, og politiet advarede parlamentets medlemmer om potentielle «angreb».

Under en lignende demonstration i august forsøgte folk at komme ind i parlamentsbygningen.

Blandt demonstranterne var plakater med budskaber som «Vågn op!», «Ytringsfrihed!» og «For oplysning, fred og frihed!». Nogle af demonstranterne har også opfordret kansler Angela Merkel til at træde tilbage.

Politiet har klaget over, at nogle af demonstranterne ikke har båret ansigtsmaske. Flere personer er blevet pågrebet og politiet har brugt vandkanoner og tåregas for at forsøge at sprede folkemasserne.

Tyskland har haft en såkaldt lockdown siden 2. november. Man må kun være maksimalt 10 personer i toget og i de fleste restauranter, fitnesscentre, og andre steder er lukket.

Kilde:
Twitter
Russia Today
Frihetskamp
YouTube


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //