Finsk journalistforbund krænket af Pär Sjögrens journalistiske succes under frihedsmarch

Det finske journalistforbund er bekymret over, at en “nazist” har været “forklædt som journalist” og har stillet spørgsmål til folk. Dette på trods af at Nordfront er en avis med udgivelsestilladelse i Sverige.

Pär Sjögren interviewer en moddemonstrant under frihedsmarchen i Helsinki, som i løbet af interviewet, med fast hånd, blev løftet væk af det finske uropoliti. Foto: Nordfront.se

Under den nationalsocialistiske frihedsmarch i Helsinki på Finlands et hundrede års uafhængighedsdag sendte Nordfront TV live. Foran kameraet fungerede kommunalpolitikeren og redechefen Pär Sjögren som journalist. Sjögrens rolige og kontaktsøgende stil, hvor han lod alt fra demonstranter og arrangører til finske lokalpolitikere og opinionsmodstandere komme til orde, blev rost af seerne både under og efter udsendelsen.

Efter den vellykkede frihedsmarch, beklager den “politisk uafhængige” morgenavis Turun Sanomat, sig over at Sjögren optrådte som journalist på vegne af Nordfront, og dermed var iført gul pressevest. Turun Sanomat citerer det Finske Notarialkontor (STT), der har været i kontakt med finsk journalistforenings formand Hanne Aho:
Det er en meget forfærdelig situation. Hvis en sådan adfærd bliver mere udbredt, falder tilliden til samfundets aktører.”

Turun Sanomat skriver, at der ikke kræves tilladelse til at ”optræde som journalist”, men ifølge Aho er Sjögrens handlinger alligevel problematiske, da ingen kunne vide om Sjögren har pressekort og tilhører et medie, som har en ansvarlig chefredaktør.

Det er åbenbart ikke gået op for Hanne Aho, at Nordfront er en avis med udgivelsestilladelse i Sverige, og at Sjögren i virkeligheden agerede som journalist for Nordfront med akkreditering af avisens ansvarlige udgivere. Den gule pressevest var altså ikke en forklædning med det formål at narre folk, som Hanne Aho antyder.

Desuden siger Aho, at dette gør folk opmærksomme på, at nogen udnytter pressefriheden. Om der dermed menes, at man skal være med i Journalistforbundet for at have lov til at stille spørgsmål til folk, er uklart.

Nordfront håber selvfølgelig, at flere systemkritiske journalister vil blive inspireret af Sjögrens indsats i Helsinki.

Se hele Nordfront TVs liveudsendelse fra frihedsmarchen herunder:
Nordfront TV: Livestream from Freedom March in Helsinki – Kohti vapautta!

Kilde:
Toimittajaliiviin pukeutunut uusnatsien ruotsalainen johtohahmo haastatteli vastamielenosoittajia


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Utrolig forskel på finsk politi og de svenske hooligan betjente. En yderste vellykket march. Tillykke til Finland med 100 årsdagen for finsk selvstændighed – næste stop er at få sparket zionisterne ud af Norden !

  • Pär Sjögren får næppe en (((Pulitzerpris))) for dagens arbejde, men han får fuld respekt for et stykke gedigent stykke arbejde 4 timer nonstop LIVE.!

  • Han gjorde et formidabelt arbejde, underholdende og informativt.

  • de politiske korrekte ((medier)) kan åbentbart ikke lide konkurence

  • så vidt jeg ved er journalist ikke et hverv der kræver autorisation


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //