Flere bomber eksploderet i Malmö

SVERIGE: To bomber er eksploderet i den multikulturelle by Malmö. Politiet har afspærret området.

Foto: Johan Nilsson/TT og Mikael Nilsson.

Natten til tirsdag eksploderede to bomber i den svenske by Malmö. En boligblok i den multikulturelle bydel Rosengård og en natklub i centrum er blevet sprængt. Ingen skal være blevet såret.

Et indgangsparti i en boligblok blev sprængt klokken 2 om natten. Ambulancer, den nationale bombegruppe og politiet har siden været i området. De har konstateret, at bygningen er blevet sprængt og afspærret området.

– Vi har en konstateret sprængning i entreen til lejligheden, pladsen er afspærret, siger vagthavende Tommy Bengtsson til Expressen.

Klokken 3 var der rapporter om, at en anden eksplosion havde fundet sted. En natklub i det centrale Malmö var blevet sprængt, med knuste ruder og røgudvikling som følge heraf.

– Det var megen spektakel, det lød meget hurtigt og meget højt, derefter blev det helt stille. Det er ubehageligt. Det er en uro som gør, at man ikke ser nogen bedring i denne by. Det bliver som en krigszone. Nu har vi haft flere skud i går og to bomber i aftes. Jeg er nu begyndt at se et nyt hjem. Jeg flytter fra denne by, jeg kommer ikke til at blive her, siger civile Per Eskilson til Expressen.

Ifølge politiet er ingen blevet såret i nogen af ​​eksplosionerne.

Mandag blev en mistænkt bombemand skudt af flere skud fra politiet på Malmø Central Station. Manden blev ramt i begge ben og blev derefter bragt til sygehuset. Manden skulle have udtalt trusler og sagt, at hans poser indeholdt bomber og våben.

Politiet har undladt at identificere manden, som havde flere forskellige id-papirer på sig. Politiet undersøger nu sagen som en terrorhandling. Det er uklart, om begivenhederne er forbundet.

“Så længe vi ikke kan udelukke at det er en terrorhandling, arbejder vi ud fra det princip”, sagde den øverstbefalende Per Olof Söyseth til SVT.

Kilder:
Expressen


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //