Floridas guvernør underskrev lov i Israel – som vil gælde i hans hjemstat

JØDISK MAGT: Ron DeSantis, guvernør i Florida, tog til Israel for at deltage som taler ved en begivenhed, hvor spørgsmål, der er centrale for Israel, diskuteres. Da han var der, underskrev han en lov mod antisemitisme i sin hjemstat og brugte lejligheden til at opildne mod palæstinensere.

Floridas guvernør Ron DeSantis. Billede: Gage Skidmore fra Peoria, AZ, USA , CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons.

I det “land”, der almindeligvis omtales som Mellemøstens eneste demokrati, det vil sige Israel, fandt en begivenhed kaldet Celebrate the Faces of Israel (CTFOI) sted i går. Arrangementet er arrangeret af Jerusalem Post og Museum of Tolerance Jerusalem og har omkring 40 talere.

Det er uklart præcist, hvad CTFOI ønsker at opnå, men i beskrivelsen af ​​klippet, der er offentliggjort fra dem på Youtube, kan det læses, at de “takler de mest presserende spørgsmål for staten Israel”. Museum of Tolerance Jerusalem, som er en af ​​kræfterne bag begivenheden, drives af den jødiske magtgruppe Simon Wiesenthal Center.

– Et museum for besøgende i alle aldre, religioner og kulturel baggrund. Dem fra hele regionen og rundt om i verden, der tilskynder til demokrati, bekæmper rødderne til antisemitisme og ekstremisme og går ind for regional stabilitet, global harmoni, menneskelig værdighed og kærlighed til Israel, skriver Museum of Tolerance på sin hjemmeside.

DeSantis angriber sine egne borgere
En af hovedtalerne ved begivenheden var Floridas guvernør, republikaneren  Ron DeSantis. Guvernøren benyttede lejligheden til, som National Justice Party-leder Mike Peinovich beskrev på  Telegram, “at tage til et fremmed land for at underskrive et lovforslag, der angriber hans egne borgeres grundlæggende rettigheder.”

Lovforslaget, han underskrev, var ifølge Jewish News Syndicate (JNS), en lov, der ville “styrke statens [Floridas] evne til at bekæmpe antisemitisme.” Desuden udtalte DeSantis i utvetydige vendinger, at der efter hans opfattelse aldrig har været en palæstinensisk stat i Israel eller andre steder.

– Vi gør, hvad vi kan i Florida for at øge mulighederne for at retsforfølge folk, når det går over grænsen til truende adfærd. Vi kæmper tilbage, sagde DeSantis ifølge JNS.

Guvernøren udbasunerede også, at “vi må tage afstand fra dem, der ikke anerkender Israels ret til at eksistere”.

Underkaster sig jøderne
Selv palæstinensere, der levede under den zionistiske besættelsesmagt, blev angrebet af guvernøren fra Florida. Han mener, at det, der af de fleste lande i verden ses som besat land, faktisk er “omstridte områder”, og at når araberne ikke ønskede at opgive dele af deres hjemland, gik de “snarere i krig”.

– Det er de mest historiske jødiske lande, der går tusinder og atter tusinder af år tilbage. Der har aldrig været en palæstinensisk-arabisk enhed, hævdede DeSantis.

Desuden meddelte han sin holdning om, at den amerikanske ambassade skulle fortsætte med “at have sit sæde i Jerusalem, uanset hvordan de politiske vinde blæser”. JNS rapporterer også, at guvernøren sagde, at han og hans kone samlede vand fra Genesaret Sø til at bruge til børnenes dåb.

– Ligesom David besejrede Goliat, besejrede det jødiske folk oddsene. Israel har stået over for flere udfordringer end måske noget andet land i de 75 år, siden det blev uafhængigt, sagde guvernøren.

Det igangværende besøg er DeSantis femte i den selverklærede jødiske stat.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //