Folkesundhedsproblem: Tre ud af fire 11 til 15-årige bevæger sig for lidt

SUNDHED: Mange børn lever ikke op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet, viser rapport.

Ifølge en ny rapport fra sundhedsstyrelsen, er det kun en fjerdedel af danske børn i alderen 11 til 15 år, der er fysisk aktiv mindst en time om dagen. Ifølge Berlingske er det første gang, at en rapport giver et reelt svar på, hvor meget børn rent faktisk bevæger sig daglig.

Tue Kristensen, der står bag rapporten fra sundhedsstyrelsen, sagde til Berlinske at: ”Det bekræfter, hvad vi havde mistanke om fra tidligere undersøgelser og udenlandske undersøgelser, hvor vi kan se, at Danmark klarer sig dårligt på det her punkt.

Tue Kristensen siger også at: ” Vi ved, at fysisk aktivitet har en lang række positive effekter på børn og unges sundhed og trivsel, så det er vigtigt, at de kommer op af stolen og sofaen, og bevæger sig mere, end de gør i dag. Børn og unge, der er aktive, har bedre kondition, stærkere knogler, mindre fedt i blodet og mindre risiko for at udvikle overvægt og forstadier til diabetes”.

Rapporten viser også, at 11-årige er mest aktive; her er det 34% af børnene, der lever op til kravene. Men det er kun 24% af de 13-årige og 10% af de 15-årige, der lever op til kravene. Rapporten viser også, at piger er mindre aktive end drenge.

Ifølge rapporten bruger de 11 til 15-årige i gennemsnit næsten 11 timer på stillesiddende adfærd i hverdagene og mere end 12 timer i weekenden. Jens Troelsen, der er professor på Syddansk Universitet og leder af forskningsenheden Active Living, kalder børns fysiske inaktivitet for et folkesundhedsproblem. Han mener at dette formentlig skyldes børns store mængder tid foran skærmen.

Kilder:
Danske Kommuner
DR

Læs også:
Træningsprogram for nybegynder og let øvet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hvorfor ikke bare indføre motion ved lov ligesom så mange andre latterlige love? Selv 20 minutter om dagen er hurtigt overstået, men the jew forbyde at vi bliver sundere. Vi skal helst bare vide at vi er usunde mens vi tvinges til det.

    Til jer modløse: al træning tæller – den gamle med 10 armbøjninger, squats og skulderpres om dagen holder stadig. I hvert fald sammenlignet med absolut INGEN træning, og det er hurtigt overstået og noget som alle kan følge med på og en god start hvis man ingen motivation har, og det er en mild og god start på den mentale del i at træne sig stor og stærk. Bare gå i gang. Øg vægt og gentagelser når du kan mærke fremgang.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //