Fuld løn for at holde fri for byrådsmedlemmer

POLITIK: Folkets skattekroner går blandt andet til, at byrådsmedlemmer kan holde fri med fuld løn.

Som reglerne er i dag modtager byrådsmedlemmer penge uanset om de arbejder eller holder fri. Det ikke er muligt at frasige sig den løn, man er berettiget til under orlov.

I disse dage er det Enhedslistens Svend Brandt, der kan se frem til at modtage fuld betaling for sit arbejde som byrådsmedlem i Haderslev Kommune, selvom han nu holder fri i seks måneder for at male sit hus.

– Jeg har de sidste 5-6 år arbejdet for meget med politik og på arbejde, og jeg trænger til en tid at komme ned i gear. Huset trænger til maling, urtehaven noget pasning og familien har ikke set så meget til mig, skriver byrådsmedlemmet i en opdatering på Facebook.

Enhedslisten-politikeren har allerede forladt stolen i byrådssalen og har taget sin gage med. Det er til trods for, at han egentlig er imod udbetaling af løn, når man “bare holder fri” fra byrådsgerningen.

– Det er ikke rimeligt, at jeg skal have tre måneders løn, fordi jeg vælger at holde fri. Hvis jeg gik ned på mit arbejde og sagde, at jeg skulle holde fri de næste tre måneder, så ville jeg jo heller ikke få løn, siger Svend Brandt.

– Jeg har haft 40-50 timer om ugen på mit arbejde og 20 timer om ugen som lokalpolitiker de sidste mange år, så nu har jeg brug for en pause, men grundlæggende synes jeg ikke, at det er rimeligt at modtage løn for det, lyder det fra Svend Brandt, men han har ikke tænkt sig at betale pengene tilbage.

– Jeg betaler skat af de her penge, og størstedelen af dem går til staten, så kommunen ville aldrig få det samme tilbage igen. Men jeg har ikke overvejet at betale pengene tilbage og det er heller ikke noget, vi har talt om i vores lokale afdelingsbestyrelse. Det ville være der, en sådan beslutning skulle træffes, siger han.

Kilder:
Ekstra Bladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Krautling says:

    Idioten kunne da som det mindste donere pengene til Dyrenes Beskyttelse eller sådan noget. Men typisk kommunister.. Plaprer op om deres utopi, mens alting ender modsat.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //