George Soros siges at træde tilbage for sin yngste søn

JØDISK MAGT: Den relativt ukendte efterfølger beskrives som ekstremt loyal over for jødiske interesser og endnu mere politisk motiveret end sin far. Samtidig “advares” der om hans mangel på “karisma og autoritet”.

Den jødiske “filantrop” Alexander Soros. Foto: Nathlie Schuller, Moran Wright at en.wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Den nu 92-årige jødiske finansmogul George Soros er kendt for gennem sine milliarder og NGO’er at arbejde for, at den hvide vestlige verden udsættes for befolkningsudskiftning, venstreorienterede antihvide bevægelser som Black Lives Matter (BLM), subversiv dekadence, fri abort og legalisering af narkotika – samt for at støtte forskellige såkaldte farve-revolutioner i tidligere sovjetstater, såsom den orange i Ukraine i 2004.

Gang på gang har denne aldrende globalistiske despot, der i vestlige medier kaldes “filantrop”, narret dem, der håbede på hans snarlige afgang – eller i det mindste hans forestående pensionering. Nu annoncerer han ifølge Wall Street Journal sin tilbagetræden til fordel for sin yngste og relativt ukendte søn, 37-årige Alexander Soros.

To scenarier, som den ældre Soros tidligere har præsenteret, har været:

  • at han vil blive på sine poster indtil sin død.
  • at han har til hensigt at overlade til Alexanders halvbror Jonathan.

Det sidstnævnte af disse alternativer blev imidlertid allerede i 2011 anset for usandsynligt, da halvbroderen efter en konflikt med faderen skulle have trukket sig ud af alle politiske forpligtelser relateret til Soros-familien “i håbet om at kunne redde familierelationen”. Faderen George skulle i den forbindelse have givet denne søn et dødskys ved at beskylde ham for “ubesindig udfordring af autoritet” og “manglende loyalitet”.

Uventet arving

Sønnen Alexander er tidligere mest kendt for at være en dandy med en udskejende livsstil. Trin for trin har han imidlertid intensiveret sit politiske engagement i de senere år, primært for det amerikanske demokratiske parti. I begyndelsen af denne måned rapporterede medierne om hans daværende møde med den amerikanske vicepræsident Kamala Harris. Han siges at have besøgt Det Hvide Hus ikke mindre end 17 gange siden Joe Biden tiltrådte som præsident i 2021.

Han har også formået at være formand for Open Democracy PAC i nogle år – en NGO, der har til formål at støtte Demokraterne i valg og sikre, at jødiske eller jødevenlige demokrater bliver udnævnt til magtpositioner. Denne NGO har modtaget 50 millioner dollars i donationer fra Soros.

I WSJ lover sønnen Alexander at fortsætte i sin fars politiske fodspor og “stræbe i liberal retning” ved at arbejde for “fri abort, ligestilling og stemmeret” – hvor den sidstnævnte ret ifølge venstreliberalisterne også skal omfatte ulovlige migranter.

“Endnu mere politisk end faderen – men mangel på autoritet bekymrer”

Som yderligere bevis på Alexander Soros’ politiske tilhørsforhold til venstreliberalisme citerer WSJ hans nylige møder og intime samtaler med Brasiliens præsident Luiz Inácio Lula da Silva og Canadas premierminister Justin Trudeau.

Avisen konstaterer, at Soros ikke længere er formand for Open Democracy PAC forud for præsidentvalget i 2024, men at et skæbnespørgsmål for både dem og ham bliver, hvordan man kan få alle de latinoer og sorte, der føler sig forladt af Demokraterne, til at “stemme rigtigt” igen.

Der løftes en advarende finger for sønnens antagne måde og evne til at lede NGO’er som Open Society Foundation i fremtiden. Selvom far og søn i vid udstrækning synes at have lignende holdninger og mål for deres politik, beskrives deres personligheder som meget forskellige. I Alexander Soros’ igangværende udvikling fra udskejende hedonist til en ordensmenneske og perfektionist mangler ifølge WSJ enhver spor af faderens kraftfulde udstråling og autoritet. Han giver, som det forklares, ofte et let ubekvemt indtryk i politiske og andre sociale sammenhænge, hvilket ikke passer til en magtspiller af rang.

Sønnen fremhæves i langt højere grad end faderen sin jødiske oprindelse og identitet. Ifølge WSJ er den yngre Soros også en flittig besøgende i Israel, men det er svært at forudsige hans fremtidige politik over for den jødiske stat – især efter hans fars konflikt sidste år med Israels nuværende premierminister og leder af Likud, Benjamin Netanyahu – efter hvilken sønnen og premierministeren siges at betragte hinanden som dødsfjender.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • “Endnu mere politisk – men mangel på autoritet bekymrer”
  Clownworld i en nøddeskal.

 • søllerødgade says:

  Jo mere den de kan provokere, jo bedre.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //