Google presses til at fjerne Telegram pga. «antisemitisk indhold»

CENSUR: Jøden Marc Ginsberg og hans «Coalition for a Safer Web», som sidste uge krævede, at Apple fjerner Telegram fra sin Appstore, har nu sendt et lignende søgsmål mod Google.

Søgsmålet mod Apple i sidste uge og det lignende søgsmål mod Google i denne uge handler begge om, at teknologigiganterne skal tvinges til at fjerne Telegram-appen fra deres leverandørtjeneste.

Sagsøgeren er også den samme i begge tilfælde: jøden Marc Ginsbergs «Coalition for a Safer Web» (CSW).

Ginsberg, der selv har forfattet sagen mod Google, skriver, at «Telegram-appen bruges til at sprede vold, ekstremisme og antisemitisme».

«Gør som I gjorde med Parler!»

Søgsmålet bemærker, at Google tidligere har fjernet Parler, en Twitter-lignende konservativ mikroblog – en beslutning, der siges at være taget på grund af «visse brugere, der udtrykte støtte til de voldshandlinger, der ramte Kongressen den 6. januar».

Ifølge Ginsberg burde Google behandles på samme måde. I søgsmålet skriver han:

Google har ikke taget tiltag i brug mod Telegram på linje med dem, som blev rettet mod Parler for at tvinge Telegram til at forbedre sin indholdsmoderationspolitik på platformen.

I søgsmålet beskriver CSW Telegram det også som «den accepterede nynazistiske/hvide nationalistiske kommunikationskanal, der tilskynder til antisemitiske og antisorte provokationer under den igangværende bølge af protester i Amerika».

Det hævdes endvidere, at appen hurtigt er blevet en «grobund for ekstremisme», når Parler-brugere «migrerer» til andre apps.

Telegrams vækst betragtes som en trussel

Telegram har haft en stærk tilstrømning af brugere siden Big Tech-selskaber som Twitter, Facebook og YouTube tidligere på måneden som et resultat af begivenhederne den 6. januar dramatisk optrappede censuren af indholdet på deres platforme – med det påståede mål at «slå ned om ekstremisme».

Appen, der tilbyder chatkryptering, oplevede en enorm vækst på 25 millioner brugere i begyndelsen af ​​januar som et resultat af dette.

Beskyldningerne om, at Telegram er et «tilflugtssted for højreekstreme» fyger nu, samt krav om, at selskabet må gøre brug af censur for at «holde platformen fri for had».

I sidste uge blev det for eksempel meddelt, at appen havde lukket snesevis af kanaler med henvisning til deres «tilknytning til nynazister og tilhængere af hvidt overherredømme».

 

Kilder:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //