Google satser på informationskontrol før valget i Sverige

SVERIGE: Google vil til valget i Sverige til efteråret satse på at bekæmpe »problematisk materiale« og »misbrug«.

Til valget i Sverige til efteråret vil Google fokusere stærkt på »problematisk materiale« på internettet, meddelte Googles socialpolitiske chef Sara Överby på konferencen Folk og  Forsvar.

Ifølge Överby spredes de såkaldte konspirationsteorier mere end nogensinde:

– Aktører, der spreder konspirationsteorier og desinformation i samfundet, er steget. Vi har set det under pandemien, og det er tydeligt, at eksponeringen er stigende for lande, der går til valg.

I 2022 vil Google bidrage til at »sikre og demokratisere valg«, blandt andet ved at danne en gruppe, der skal være i tæt kontakt med myndigheder, etablerede politikere og journalister:

– Vi samler kræfter ved at oprette særlige valggrupper, der tilbyder direkte kontakt til Google for myndigheder, politikere, journalister med flere. Gruppen består af medarbejdere fra Google Sveriges kontor, men også eksperter fra Googles internationale gruppe, som har stor ekspertise i, hvordan man arbejder for at sikre og demokratisere valg, sagde Överby på konferencen.

Google har tidligere samarbejdet med MSB og den svenske myndighed for psykologisk forsvar. Dette samarbejde vil blive øget.

Överby talte også åbent om at fremhæve »pålidelig information« og arbejde aktivt for at skjule information »placeret i grænselande« som anses for »upassende» for vælgerne at tage del i.

– Vi fjerner, hvad der er ulovligt, og hvad der ikke følger vores retningslinjer. Vi fremhæver pålidelig information. Vi arbejder også på at mindske spredningen af ​​information, der befinder sig i grænselande, hvilket måske ikke er ulovligt eller i strid med vores retningslinjer, men som ikke er passende.

Det meste af det »upassende« indhold censureres, før det når at sprede sig:

– Vi er meget glade for, at vi har en kombination af mennesker og maskiner, der arbejder med dette indhold, og i de fleste tilfælde bliver problematisk indhold faktisk fjernet, før nogen overhovedet har set det.

Kilder:
Fria Tider


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //