Hizb ut-Tahrir, moddemonstration og koranafbrænding

MULTIKULTUR: Den islamiske bevægelse Hizb ut-Tahrir demonstrerede fredag foran Christiansborg. Der var spredte moddemonstrationer og en koranafbrænding.

Den islamiske bevægelse Hizb ut-Tahrir demonstrerede fredag foran Christiansborg. Her udførte de den traditionelle fredagsbøn foran Folketinget for at mindes ofrene for angrebet i New Zealand. Omkring 300 personer deltog.

Da fredagsbønnen gik i gang begyndte en gruppe mennesker tæt på forsamlingen at buhe, mens andre råbte:

»Danmark, Danmark, Danmark.«

Nogle af dem havde medbragt dannebrogsflag, ligesom de havde et israelsk flag. Flere fra Hizb ut-Tahrir-forsamlingen råbte tilbage. En helt tredje gruppe sang ”Der er et yndigt land”.

Fra Hizb ut-Tahrirs talerstoler lød det blandt andet, at de danske politikere er medskyldige i terrorangreb på muslimer, fordi de taler nedladende om islam og muslimer. Og at muslimer af politikere i Danmark bliver beskrevet som et problem. De kommentarer affødte jubel blandt støtterne.

Selve bønnen og demonstrationen forløb ganske fredeligt, men kort efter det sidste ord fra talerstolen opstod der uro mellem demonstranter og politi.

På den anden side af Holmens Kanal havde Rasmus Paludan og hans parti, Stram Kurs, taget plads. Paludan er stærkt kontroversiel og kendt for at demonstrere i hele landet mod islam. Meget få mennesker var til stede ved Stram Kurs moddemonstration, men det afholdte ikke Rasmus Paludan fra at underholde sine YouTube-fans med blandt andet spark, kast og afbrænding af koraner.


Stram Kurs livesending fra Paludans moddemonstration, hvor der blandt andet bliver brændt en koran.

Forinden havde enkelte kastet med æg mod Paludan, og politiet foretog en enkelt anholdelse. En person fra Hizb ut-Tahrir-demonstrationen hoppede i Holmens Kanal og svømmede mod Paludan. På den anden side blev han modtaget af betjente, som ikke ville lade ham komme nærmere politikeren.

Mellem Hizb ut-Tahrir og Rasmus Paludan havde en række folketingsmedlemmer taget plads. Herunder Socialdemokratiets Lars Aslan Andersen. Han havde via Facebook indbudt til sin egen demonstration, som han kalder ”Demonstration mod nazisterne i Hizb ut-Tahrir”.

»De er hyklere,« sagde han om Hizb ut-Tahrir.

»Man kan ikke selv tale om død over jøderne og så selv stå og ære ofrene for et terrorangreb,« siger han til Jyllands-Posten.

Kilde:
JP
Uriasposten


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Typisk boomer fra socialdemokratiet der kalder alle for nazister. Hizb ut-tahrir er en folkefjendtlig organisation her og er bestemt ikke nationalsocialister. Hvis de var det, ville de rejse hjem og kæmpe for deres land imod zionismen dernede. I stedet for kæmper de for et verdenskalifat i vores land. Ud med folkefjenderne.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //