Højesteret i Finland accepterer Modstandsbevægelsens ankesag

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Finlands Højesteret har besluttet at acceptere Den Nordiske Modstandsbevægelses anke af det organisationsforbud, som domstolen og appelretten tidligere har besluttet. Virksomheden forbydes midlertidig frem til afgørelsen.

Højesteret i Finland meddelte torsdag, at Den Nordiske Modstandsbevægelse tillades at anke sagen om opløsningen af organisationen i landet. Det betyder, at dommen om opløsning, som Politistyret i Finland har krævet, og som både domstolen og appelretten har godkendt, nu vil blive behandlet af højesteret.

Samtidig besluttede højesteret, at Modstandsbevægelsens aktiviteter midlertidig forbydes, og at dens aktiviteter ophører, indtil Højesteret har afgjort sagen. Det midlertidige forbud var et krav fra Politistyret.

Dette skriver Højesteret i sin annoncering om årsagerne til at tage sagen op:

Ifølge Politistyret er der forudsætninger for at opløse DNM, da foreningen udfører aktiviteter, der i væsentlig grad strider mod lov og god skik, blandt andet ved at sprede hadretorik om indvandrere, seksuelle minoriteter og jøder, stille spørgsmålstegn ved holocaust og herliggørende fascister og godkende vold, der er opstået ved foreningens aktiviteter. DNM bestrider Politistyrets påstande. DNM mener selv, at de har handlet inden for rammerne af ytringsfrihed og foreningsfrihed.

Højesteret vil meddele sin endelige beslutning efter sagen er blevet behandlet. Den gennemsnitlige behandlingstid af ankesager i Højesteret er cirka et år efter, at ankesagen er blevet accepteret. I denne periode er aktiviteterne i Den Nordiske Modstandsbevægelse derfor forbudt.

Nordfront følger sagens udvikling.

Manifestation for ytrings- og foreningsfrihed i Finland, 28. november 2018, Helsinki.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Kristian Niss says:

  Åååhh nej. Vi har fået at vide at vi ikke må kæmpe for vores folk.

  Hvad så? Hvad gør vi nu?

  Det samme som altid. En domstol der underkender nationalsocialismen eller sit folks kamp for overlevelse er ikke legitim.

 • Nationalsocialismen er hverken højre eller venstre. Vi høre sket ikke ind i det (((spil))) men hvis vi skulle sættes nogen steder så er det i midten.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //