«Højskolesangbogen skal afspejle udviklingen af samfundet» – ny Ramadan-sang tilføjes

MULTIKULTUR: Den danske højskolesangbog skal fornyes og den racefremmede sangskriver, Isam Bachiri, har derfor skrevet sangen “Ramadan i København”.

Den danske højskolesangbog skal fornyes og højskoleudvalget har inviteret en række sangskrivere til at bidrage, heriblandt Isam Bachiri, tidligere forsanger i bandet Outlandish.

Den racefremmede sangskriver har derfor skrevet sangen “Ramadan i København”, hvilken endnu ikke er blevet godkendt til den nye version af højskolesangbogen, men sangbogsudvalgets formand, Jørgen Carlsen, mener, at den har potentiale.

Ifølge Niels Glahn, generalsekretær i Folkehøjskolernes forening, kræver et kommissorium, at nye sange til højskolesangbogen skal afspejle udviklingen af samfundet siden sidste bog.

»For 20 år siden nedsatte man forrige sangbogsudvalg. I de 20 år har det danske samfund forandret sig – og sangbogen skal reflektere vores historie. Det gør den med de gamle sange om livet og historien, litteratur og liv og død. Men det handler også om, at den reflekterer den udvikling, der har været,« siger han og tilføjer, at emner som klimabevidsthed, nye grupper af danskere, overvejelser blandt unge osv. er relevante for højskolesangbogen.

»Den skal handle om livet – og det er som bekendt alsidigt,« siger han.

Isam Bachiri selv mener, at sangbogen mangler lyden af det brune Danmark, som han siger til Folkehøjskolens forening:

»Højskolesangbogen mangler lyden af det brune Danmark. Noget af det urbane. Et udtryk for os danskere, som har nogle andre rødder.«

Han føler et ansvar for at præsentere flere sider af det danske samfund.

»Jeg vil gerne bidrage med alt, der kan være med til at nuancere og menneskeliggøre Danmark, som det ser ud i dag. Der mener jeg også de grupper, jeg repræsenterer. Noget af det muslimske, dét at være bymenneske, sprog og de traditioner, jeg er vokset op med og føler er danske. Jeg mener helt klart, at vi har et ansvar for at præsentere det. For vores egen skyld og vores børns skyld,« lyder det til foreningen.

Sangen er skrevet i samarbejde med tre andre sangskrivere: Nana Jacobi, Anders Greis og Özcan Ajrulovski.

KILDER:
JP


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Scandinavianheritage says:

  Lad være med at pille ved de gamle danske sangbøger din usle kulturmarxistiske muggi det næste bliver vel at den danske sang skal omskrives eller fjernes fra højskolesang bogen.

 • minecraft entusiast says:

  Det er lidt som om, at han tror, at der ikke kommer en enorm repatriering/minecraft perma-bans af uønskede racefremmede, og at de nu er en del af befolkningen.

  Lol, næppe.

 • Herman Von Snaps says:

  ”For vores egen skyld og vores børns skyld”…

  Niels Glahn. Jeg vil personlig invitere dig ind i min tidmaskine. Nu rejser vi 1488 år frem i tiden. Prøv og kig ned engang. Ned på Danmark. Hvordan ser det ud? Ja, hvis du kigge lige dér, ja lige der. Det er dine efterkommere, lige der, på det multikultreelle alter.

  Efter du har set hvilken verden du har skabt, så vil jeg efterlade dig i den. Jeg vil høre dine skrig i lang tid. Et sted hvor du ikke længere kan skumme fløden af det multikulturelle samfund, du vil hive over hovedet på os andre, men et samfund hvor du endelig vil føle, hvordan bunden er for os andre.

  Når der ikke længere er mere tilbage af dig, så vil jeg mødes med dig, i helvede, for at gentage det hele. Igen og igen og igen.

  Du er et monster.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //