Allieret massakre i tysk koncentrationslejr blev «billedbevis for holocaust»

“HOLOCAUST”: Den 3. april 1945 blev den tyske by Nordhausen terrorbombet af de allierede. Efter massakren blev tusindvis af lig lagt på rad og række, og de allierede gav tyskerne skylden for ugerningen.

Den 3. april 1945, da krigen omtrent var over, fortsatte de allierede med at terrorbombe civile i Tyskland. Turen var nu kommet til Nordhausen i delstaten Thüringen i Midttyskland. 75 procent af byen blev ødelagt, og mindst 8.800 mennesker døde terrorbombardementerne som blev udført af det britiske luftforsvar Royal Air Force.

Af disse 8.800 var 1.500 fanger fra Mittelbau-bora – en underlejr af Buchenwald – som desuden var syge og indlagt på underlejrens sygestue.

Efter bombardementerne blev fangerne evakueret og flygtede med tyskerne til en anden nærliggende underlejr (Harzungen), som lå cirka halvanden mil derfra.

Efter amerikanske tropper indtog Nordhausen en uge senere, blev de allieredes massakre brugt som billedbevis for ”holocaust” i de allieredes propaganda. Begrebet ”holocaust” var på denne tid endnu ikke blevet opfundet, men billederne fra Nordhausen var blandt de allerførste som blev udgivet, for at bevise at man forsøgte at ”udrydde” mennesker.

De amerikanske tropper placerede ligene på rad og række og fotograferede dem for at bruge billederne til propagandaformål. Senere blev de publiceret i flere amerikanske aviser, blandt andet i Life den 21. maj 1945 med overskriften: ”Kroppene af næsten 3.000 slavearbejderne i Nordhausen”.

De allierede tvang senere tyske civile til at begrave ofrene.

I artiklen var det antydet, at fangerne døde af sult, overarbejde eller blev slået ihjel. Den tyske historiker Martin Broszat, og andre, har dog fundet ud af at billerne viser fanger, som blev massakreret af de allierede den 3. april 1945 (M. Broszat, studien zur Geschichten der Konzentrationslager, 1970).

Menneskene som blev dræbt under de allieredes bombeangreb i Nordhausen, blev senere også brugt som bevis under Nürnbergprocessen. En film blev indspillet af jødiske filmarbejdere fra Hollywood på bestilling af US Department of Defence. Denne dokumentarfilm, Nazi Concentration Camps, blev vist i Nürnberg den 29. november 1945. Samtidig med sekvensen som viser Nordhausen, som fejlagtig beskrives som koncentrationslejr, siger fortælleren: ”Mindst 3.000 politiske fanger døde her i hænderne på de brutale SS-soldater og benådede tyske kriminelle som var gjort til lejrvagter”.

Se filmindslaget om Nordhausen nedenfor:

At sejrsmagten brugte billeder og film fra egen massakre, og gav det nationalsocialistiske Tyskland skylden, skete mange gange. Katynmassakren er den mest kendte af disse propagandaløgne. Også i dag afsløres ”billedbevis” som falske, som for eksempel relativt nyligt, da et af de mest kendte holocaustbilleder, fra Buchenwald, viste sig at være manipuleret.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • God læsning. det bliver ikke fortalt, når der bliver snakket 2. verdenskrig i skolen.

  • henning says:

    Der er behov for en ny historieskrivning, hvor man dømmer briterne og amerikanerne for forbrydelser mod menneskeheden


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //