»Det er ikke sikkert«:
Tyske jøder advaret mod religiøs hovedbeklædning

JØDESPØRGSMÅLET: Den tyske regerings særlige embedsmand for antisemitisme bekymrer sig over det tyske folks opvågning til jødespørgsmålet og frygter for landets jøder . Gennem Europa er der en opfattelse af, at jøder selv er skyld i det had, der er mod dem.

Foto: The Straits Times

Den tyske regerings særlige embedsmand for antisemitisme, Felix Klein, bekymrer sig over det tyske folks opvågning til jødespørgsmålet og frygter for landets jøder . I et interview med nyhedsbureauet dpa udtrykker han sin bekymring over situationen for jøder i Tyskland, som han mener har ændret sig til det værre.

»Jeg kan ikke anbefale jøder at bære kippa på ethvert givent tidspunkt overalt i Tyskland. Det er jeg ked af at sige,« siger han og tilføjer, at hans holdning »desværre har ændret sig på det punkt i forhold til tidligere«.

Felix Klein har i omkring et år været den tyske regerings særlige ansatte på området for antisemitisme.

Sidste år målte Tyskland ifølge dpa en stigning på 10 pct. i antallet af antisemitiske forbrydelser. 1.646 såkaldte hadforbrydelser mod jøder blev i 2018 begået i landet. Antallet af fysiske angreb på jøder er også stigende, såvel som mængden af politisk motiveret kriminalitet.

Ifølge Felix Klein kan »den stigende sociale hæmningsløse brutalitet« være skyld i stigningen i hadforbrydelserne, hvor 90% af forbrydelserne tilskrives det højreekstremistiske miljø . Han ønsker derfor, at politi, lærere og advokater bliver bedre oplyst om, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er, når man håndterer antisemitisme.

Generel negativ holdning til jøder

I slutningen af 2018 viste en undersøgelse fra CNN foretaget blandt 7.000 europæere i syv forskellige lande, at mange mener, at jøder har for stor magt over erhvervslivet, og at jøderne “bruger bevidstheden om Anden Verdenskrigs hændelser til at fremme deres egne mål”.

Undersøgelsen fik den Europæiske Jødiske Kongres til at melde ud, at angreb på jøder i Europa ikke længere blot var isolerede hændelser, men en del af en generelt negativ holdning til jøder.

»Endnu mere problematisk er det, at mange europæere åbenbart mener, at jøder selv er skyld i det had, der er mod dem. At retfærdiggøre had mod jøder er slemt nok, men at delegitimere jødernes ret til at kæmpe mod undertrykkelse er uacceptabelt,« sagde kongressens formand Moshe Kantor til CNN med henvisning til, at 28 pct. af personerne angav, at antisemitisme i deres respektive lande var et udtryk for et modsvar til de handlinger, der foregår fra jødisk hånd.

I november sidste år, på 80-årsdagen for Krystalnatten, advarede den tyske forbundskansler Angela Merkel om, at antisemitismen er i fremgang i Tyskland, hvilket skaber »dårlige minder om jødeforfølgelsen i 1930’erne«.

»Staten må handle resolut og konsekvent mod spot, social udelukkelse, antisemitisme, racisme og højrefløjsekstremisme,« lød det fra kansleren.

I flere europæiske lande, bl.a. Tyskland, Østrig og Belgien, er det forbudt at »benægte eller groft bagatellisere« Holocaust og “nazisternes krigsforbrydelser” under Anden Verdenskrig.

Kilder:
t-online
CNN


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Kristian Niss says:

  De selvsamme folk som inviterede de racefremmede er de selvsamme folk som fordømmer nationalsocialister.

  Imens vores verdenssyn er baseret på videnskab er deres baseret på fantasi. Et samfund hvor Muslimer og Jøder lever side om side i harmoni… Sandheden er desværre at forskellene er for store til at folk så forskellige kan være naboer uden strid. De mennesker som ønsker at europærer, Muslimer og Jøder skal leve side om side er dem som skaber konflikten.

  Et ja til nationalsocialisme er, ironisk nok, et nej til jødeforfølgelse. I hvert fald i dit land.
  Blev Jøderne smidt ud af Tyskland ville tyskere ikke være medansvarlige for angreb på Jøder.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //