Israel angriber Libanon

MELLEMØSTEN: Tidligt langfredag morgen angreb det israelske militær flere steder i Libanon, samtidig med at to jødiske kvinder blev dræbt på Vestbredden. FN advarer nu om en farlig optrapning.

Israelsk jagerfly. Foto: Amit Agronov / IDF Spokesperson’s Unit

Israel gennemførte et voldeligt hævnangreb mod det palæstinensisk-kontrollerede Gaza tidligt fredag morgen som reaktion på over 30 raketter, der blev affyret mod israelske mål fra det sydlige Libanon i torsdags.

Tidligt om morgenen på langfredag fulgte der angreb mod mål inde i Libanon, sandsynligvis mod den antizionistiske modstandsbevægelse Hizbollahs interesser. Ifølge Nordfront.se har israelske diplomater instrueret deres værtslande om Israels intentioner om at angribe Libanon og sætte pres på landene for at tage Israels side i konflikten.

Ifølge The Times of Israel blev to jødiske kvinder også skudt og dræbt ved de israelske bosættelser på Vestbredden i løbet af dagen. Yderligere en kvinde blev alvorligt såret.

FN opfordrer nu til ro for ikke at eskalere situationen yderligere, som beskrives som den alvorligste siden 2006, hvor Israel og Hizbollah udkæmpede en mindre krig, som israelske styrker ikke formåede at vinde.

Siden årsskiftet er næsten 90 palæstinensere blevet skudt og dræbt af israelsk ild på Vestbredden ifølge en opgørelse fra nyhedsbureauet AP, som TT citerer. I samme periode er 16 israelere, alle undtagen en civil, blevet dræbt i palæstinensiske voldshandlinger.

Optrapningen af volden begyndte onsdag, da tungt bevæbnede israelske politifolk slog til mod al-Aqsa-moskeen på Tempelbjerget, hvor hundredvis af palæstinensere var samlet, efter at jødiske bosættere havde meddelt, at de ville udføre en rituel slagtning af et dyr i helligdommen.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Anti-Zionisten says:

  Poetisk at jøder vælger netop langfredag til at begynde deres blodige angreb på deres naboer, da det var samme dag for snart 2000 år siden jøderne dræbte Jesus. De har ikke ændret sig en dyt.

 • Anti-Zionisten says:

  Video af israelske “soldater” (nærmere terrorister) der banker kvinder, børn og ældre inde i moskeen: https://www.reddit.com/r/scandinavia/comments/12ci6do/israel_er_en_terrorstat_og_deres_borgere_mangler/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=share_button

  Forestil dig, hvis disse soldater var fra et fremmed folk der var kommet ind siden anden verdenskrig og behandlede dig og din familie sådan her til en påske gudstjeneste. Den zionistiske besættelsesmagt og deres lakajer i vores regeringer er usle og ondskabsfulde mennesker. Jeg har ingen respekt for dem.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //