Israel planlægger militære operationer mod Iran

UDENRIGS: Stabschefen for det israelske forsvar siger, at myndighederne forbereder sig på en væbnet konflikt med Iran. Den islamiske republik svarer med, at de ikke vil have krig, men hvis Israel angriber, lover de at «jævne Haifa og Tel Aviv med jorden».

Fredag ​​skrev generalløjtnant Aviv Kochavi, stabschef for de israelske forsvarsstyrker, en kontroversiel besked til Tel Aviv-universitets Institut for Nationale Sikkerhedsstudier.

Generalen skriver, at det ville være «operationelt og strategisk ugunstigt», hvis den nye amerikanske præsident Joe Biden vælger at vende tilbage til atomvåbenaftalen med Iran. Netop fordi, at hvis USA genopretter aftalen, ville det betyde at Iran kunne udvikle atomvåben, hævder Kochavi. Dette gennem at Iran tillades at berige uran.

Planlægger krig mod Iran

Kochavi mener, at Iran handler aggressivt med henvisning til, at landet har støttet syriske regeringsstyrker i den syriske borgerkrig, og at det støtter militsgrupper som Hezbollah i Libanon. Iran har også for nylig gennemført vellykkede missiltest med langdistance missiler.

Derfor er Israel begyndt at planlægge forskellige krigsscenarier mod Iran.

«Jeg har beordret de ( det israelske) Forsvar til at udarbejde en række operationelle planer ud over dem, vi allerede har, som vi vil fortsætte med at udvikle i løbet af det næste år», skrev general Kochavi i beskeden.

«Regeringen vil selvfølgelig beslutte, om vi vil gennemføre dem, men planerne skal være parat, de skal være på vores bord og være dokumenteret», fortsætter han.

«Vi vil jævne Haifa og Tel Aviv med jorden…»

Irans ledelse i Teheran noterer, at Israel forsøger at fremprovokere en konflikt, og meddeler, at et sådant skridt ville resultere i fatale følger for Israel. General Abolfazl Shekarchi, en talsmand for det iranske forsvar, siger, at hvad Israel gør er «psykologisk krigsførelse».

«Skulle der ske den mindste fejl, vil vi jævne Haifa og Tel Aviv med jorden hurtigst muligt», sagde Shekarchi til det iranske nyhedsbureau Tasnim News Agency. To større israelske byer med henholdsvis 185.000 og 460.000 indbyggere.

Mahmoud Vaezi, stabschef for præsident Hassan Rouhani, har også talt om israelernes trusler.

– Vort folk og folket i regionen er bekendt med det sprog, der bruges af repræsentanterne for den zionistiske regering, som for det meste kun taler om at føre psykologisk krigsførelse, siger Vaezi. Han tilføjer, at Israel hverken har «planer eller evne» til at udføre et angreb på Iran.

Vaezi peger på gentagne militære øvelser som bevis for, at de tager deres lands forsvar alvorligt, men at de ikke ønsker at starte en krig unødigt. Han opfordrer den nuværende amerikanske præsident Biden til at genoptage samtaler med Iran for at dæmpe krigshetzen fra Israel.

Iran siger, at de hellere vil være enige om at regulere sin egen berigelse af uran, hvis det resulterer i, at de undgår sanktioner fra USA og letter handel med andre lande.

Imidlertid siger Bidens jødiske udenrigsminister Anthony Blinken, at Bidens regering er «langt fra» at vende tilbage til en aftale med Iran. Den jødiske minister mener, at Iran ikke har overholdt sin del af aftalen og siger, at det er problematisk, at Iran ikke gør, som USA ønsker.

Kilde:
Newsweek


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //