Israelske sikkerhedsstyrker stormede Al-Aqsa-moskeen – hvilket førte til repressalier fra Hamas

ISRAEL: Kaos omfavner Israel, da Al-Aqsa-moskeen stormes af israelske sikkerhedsstyrker, og raketter affyres fra Gaza.

Skærmbillede: Twitter.

Ifølge RT førte »stormningen«, udført af israelske sikkerhedsstyrker i Al-Aqsa-moskeen, det tredje helligste sted i den islamiske verden, til mere end 300 sårede. Hændelsen fandt sted som følge af omfattende protester i den jødiske stat mod israelske planer om at overtage palæstinensiske hjem. Stormen omfattede brugen af ​​tåregas og chokgranater.

Begivenhederne i Al-Aqsa, samt israelske planer om at udvise palæstinensiske familier fra deres hjem i Sheikh Jarrah, et palæstinensisk kvarter i den østlige del af Jerusalem, førte til repressalier fra Hamas i form af raketter affyret fra Gazastriben.

Raketterne ser ikke ud til at have forårsaget væsentlig skade med undtagelse af et træf på et hus. Ingen dødsfald er rapporteret. Samme dag blev 9 sundhedsarbejdere dræbt i en eksplosion i den nordlige del af Gazastriben. Hvordan dette er relateret til resten af ​​begivenhederne er i øjeblikket ukendt.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu har udtalt, at Hamas »har krydset en rød linje« ved at skyde raketter mod Jerusalem:

Vi er i en kamp, ​​som spreder sig over flere fronter: i Jerusalem, i Gaza og andre steder i landet. Israel vil reagere med enorm magt. Vi accepterer ikke skader på vores territorium, vores kapital, vores borgere og vores soldater. Alle, der angriber os, betaler en høj pris.

Kilder:
RT
RT
WBNG
Jerusalem Post


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Martin says:

    Alle der er tæt på jøder betaler en høj pris

  • Krautling says:

    Meget kan man sige om muslimer, men de har sgu kampgejst. Det kunne den hvide mand lære noget af.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //