Jødinde i New York Times: “Vi kan udskifte de hvide!”

JØDISK LOBBYISME: Situationen ser mørk ud for de hvide i den amerikanske delstat Georgia. Klummeskribenten Michelle Goldberg jubler og ser for sig, at alle ikke-hvide organiserer sig, så det hvide problem kan blive løst. 

Michelle Goldberg. Foto: Marty Stone (CC BY 2.0)

Jødinden Michelle Goldberg tøver ikke, når hun i en meningsdannende klumme for den jødisk ejede og drevne tidsskrift The New York Times ser muligheden for, at føderationens hvide befolkning, de europæiske amerikanere, må vige pladsen for ikke-hvide racer.

I et par timer lørdag formiddag havde jeg en god fornemmelse for Amerika. Jeg var til et mindre politisk kampagnemøde i Riverdale og lyttede der til demokratiske politikere, som blandt andre… Stacey Abrams, som kan gå hen og blive den første [afrikanske] kvindelige borgmester i Amerikansk historie.

…[hvide] Racister i Georgia, som racister i hele Amerika, bliver stadig modigere. En skolelærer i Atlanta fortalte mig, at KKK-flyveblade en weekend var blevet spredt rundt i hans forstad. Men de demokratiske kræfter er også på fremmarch. I Georgias stærkt mangfoldige Syvende Distrikt ser man Carolyn Bourdeaux, som var del af kvindebevægelsen som inspireret af deres afsky for Trump gik ind i politik, udfordre den republikanske Rob Woodall. Bourdeaux siger, at Syvende Distrikt, hvor minoriteterne er majoritet med indvandrere fra hele verden, er et område som har været udsat for vælgerundertrykkelse. Ikke desto mindre har hendes foreløbige stemmeresultat nået præsidentniveau.

Ifølge Goldberg er Abrams mål at samle en koalition af afrikanere og vælgere af anden race, inklusivt hvide liberale. Her er potentiale. Georgia er mindre end 53 procent hvid.

– Georgia er en blå stat, hvis alle går til afstemning, siger DuBose Porter, Demokraternes partileder i Georgia. (I USA har venstrepartiet farven blå som partifarve, mens højrepartierne har farven rød (red.))

Alle anerkender at race og hudfarve kan føre politik

Dette er noget som Abrams opponent, Georgias delstatsminister Brian Kemp, som fører med nogle procentpoint før midtvejsvalget i november, ikke vil have sker. Kemp er bevidst om risikoen for at racefremmede vinder, hvis alle stemmeberettigede går ud og stemmer. Kemp, ligesom Goldberg, ved at mennesker klanstemmer og stemmer efter hudfarve og race mere end efter politik. Eftersom de racefremmede er så mange i Georgia, går de efter at udelukke de hvide. Det er præcis hvad jødinden Goldberg håber på.

Goldberg kalder Kemp for den fremmeste fortaler for “hvid krænkelse”. Hun henviser til et kampagnetræk under primærvalget, hvor Kemp annoncerede, at han havde en stor bil “i tilfælde af at han selv skulle samle kriminelle, illegale indvandrere op og køre dem hjem”. “Det ville være kidnapning”, kommenterede hun, selvom Kemp taler om kriminelle, som desuden bor ulovligt i staten. At tackle en sådan forbrydelse er “hvid magt”, siger Goldberg.

Lørdag formiddag afsluttede Stacey Abrams sin tale med at påminde tilhørerne om Kemps syn på demokrati: “Han sagde, at han bliver bekymret over, at hvis alle som er stemmeberettiget i Georgia går ud og stemmer, vil han tabe dette valg. Lad os vise ham at han har ret.”

“Om en uge”, afslutter Michelle Goldberg, “kan amerikanske vælgere gøre det som hvide nationalister frygter mest: Vise dem at de bliver udskiftet.”

Kilde:
We Can Replace Them


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //