Jødisk magt på krigsstien – vil censurere computerspillere

JØDISK MAGT: Den jødiske magtorganisation ADL ønsker at censurere computerafspilleres kommunikation.

Den jødiske lobby- og forfølgelsesorganisation Anti-Defamation League (ADL) har tidligere udmærket sig som fjender af ytringsfriheden ved at arbejde sammen med Youtube for at fjerne kanaler og videoer, klassificere grydefrisure som et hadesymbol og true med, at nazi-stemple og chikanere Island, hvis de skulle forbyde kønslemlestelse. De har også propaganderet for masseindvandring til USA.

Nu omfavner de gamer-verdenen for at hæmme den frie diskussionskultur.

– Det der kommer frem i vores kvalitative forskning er, at kvinder og ikke-hvide personer går ind på spilplatforme og slukker mikrofonen […], fordi de ved, at hvis de taler, vil de blive identificeret og blive et mål for chikane, siger ADL’s Daniel Kelley.

I virkeligheden er mænd lige så udsat for chikane som kvinder, selvom kvinder oftere bliver mere oprørt over den hårde sprogbrug på internettet.

Kelley mener endvidere, at onlinespil udgør sociale platforme, og at spilselskaber bør udtænke detaljerede «hadtale»-regler for at kunne straffe «forbrydere». En anden taktik, som Kelley interesserer sig for, er forsøget at «reformere» fejltænkere og -talere og tilskynde til «prosocial adfærd» som et alternativ til at udelukke dem.

Skribent Micah Curtis fra den russiske statskanal RT har kommenteret censuren:

«Det er bestemt ikke morsomt at høre fra en 12-årig, at man skulle sendes til Auschwitz, men jeg kan dæmpe [eng. mute] ham, da spiludvikleren allerede har tænkt på det på forhånd», skriver Curtis.

Han mener også, at censurindsatsen fra den jødiske magtorganisation overhovedet ikke har nogen som helst støtte blandt de faktiske spillere, og at spilbranchen selv burde have lov til at beslutte, hvordan deres kunder skal bruge deres produkter uden ekstern indflydelse.

KILDER:
Games Industry
Reason
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Vi lever i et samfund


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //