Jødiske ledere efterspørger bedre kontrol af “hadtale” online

JØDISK MAGT: Jødiske ledere opfordrede fredag ​​til bedre overvågning af hadudtalelser på sociale medieplatforme over bekymringer forårsaget af de seneste angreb, da de mener, at “folk i udkanten af ​​samfundet” bliver lokket til vold.

Rabbieren Pinchas Goldschmidt, som er præsident for De Europæiske Rabbiners Konference og Moskva Chief Rabbiner, sagde, at online-radikalisering ikke kun gav anledning til flere antisemitiske hændelser, men også “hadforbrydelser” rettet mod muslimer og andre.

”Styrken og kraften, som sociale medier giver “folk på kanten af ​​samfundet”, skaber kaos,” sagde han og henviste til angreb i New Zealand, Tyskland og USA.

”Sidste år, 2019, var der en hel del angreb mod religiøse bygninger moskeer, synagoger og kirker.”

Begivenheden, sponsoreret af Goldschmidt’s organisation og The World Jewish Congress, skete i forlængelse med Münchens Sikkerhedskonference, hvor Facebook-grundlæggeren jøden Mark Zuckerberg mødte op, skønt han ikke var til stede under diskussionen.

Goldschmidt sagde, at retten til ytringsfrihed gjorde det svært for regeringer at kontrollere hadefulde ytringer effektivt, men at private virksomheder havde mere fleksibilitet.

”Et privat firma, der giver en platform, uanset om det er et teater eller en Facebook-side, har bestemt evnen og retten til at begrænse tale,” sagde han.

Michel Friedman, en fremtrædende tysk jødisk leder, sagde imidlertid, at regeringerne kunne gøre mere, hvis de prioriterede spørgsmålet, idet han sagde, at myndighederne effektivt har bekæmpet online økonomiske forbrydelser.

”Hvis vi er i stand til det, når det handler om økonomien, at reagere meget hurtigt på cyberkriminalitet, hvorfor så ikke “hadkriminalitet”?” sagde han. Michel Friedman, Pinchas Goldschmidt og The World Jewish Congress mener, at man kan sammenligne indvandringskritiske ytringer på facebook med økonomisk svindel.

Debatten om at regulere, hvad der kan siges, er et kompliceret problem, sagde Alex Stamos, tidligere Chief Security Officer for Facebook.

Han bemærkede, at der er mange forskellige lag på Facebook – private sider, offentlige grupper, private grupper og person-til-person Messenger-applikation, som, at overvåge, ville være være det samme som, at lytte til på private telefonopkald.

Facebook Inc, har betalt hundredevis af udefra kommende contractors til at nedskrive private opkald fra deres brugere.

”Jeg tror ikke, at nogen her ville sige, at Deutsche Telekom skulle lytte til hvert telefonopkald i Tyskland, og hvis du siger noget racistisk, kommer der nogen ind og fortæller dig, at du tager fejl,” sagde han.

Han understregede også, at sociale medier havde givet stemme til langt mere end bare hadtale, idet han sagde, at Black Lives Matter og #MeToo-bevægelserne i USA kun var i stand til at tackle langvarige spørgsmål om racisme og seksuel chikane og seksuel overfald fordi en bredere gruppe mennesker var i stand til at udtale sig.

”Disse to problemer eksisterede for 30 år siden, forskellen er, at de mennesker, der besluttede, hvilke politiske emner der kunne accepteres i De Forenede Stater, var 40 middelaldrende hvide mænd,” sagde han.

”Folk elsker at fokusere på de negative virkninger af nye ting, men der er en enorm mængde af positiv indvirkning ved at lade et meget bredere sæt mennesker tale i et demokrati.”

Her er Rabbi Pinchas Goldschmidt på RT, som siger, at muslimer er jødernes naturlige allierede i Europa. Han siger sågar “Vores muslimske brødre”.

KILDE:
Yahoo News


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hvorfor mon (((de))) gerne vil styre hvad vi må sige (og derved tænke).

  • Kampen om den totale kontrol er i gang og målet er brunt multikulturelt globo homo

  • Jonas Kofoed says:

    Snabo


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //