JPMorgan: »Ruslands økonomi stærkere end forventet«

ØKONOMI: Den jødiske Wallstreet-bank JPMorgan skriver i en udtalelse, at Ruslands økonomi er overraskende stærk i forhold til sanktionerne. Den nye prognose er, at landet kun vil lide under en »overfladisk recession«.

Foto: kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Trods de økonomiske sanktioner, uden sidestykke i verdenshistorien, har Ruslands økonomi klaret sig overraskende godt. Det mener den jødiske Wallstreet-bank JPMorgan, som er citeret af Buisness Insider.

Banken baserer sin vurdering på konjunkturundersøgelser foretaget i landet, elforbrug og økonomiske strømme. JPMorgans analyse blev sendt ud til bankens kunder i løbet af ugen og vil blive offentliggjort på mandag.

Ifølge analysen har sanktionerne ikke været uden indflydelse på økonomien, og der er mistanke om, at især eksportindustrien kan blive hårdt ramt, hvilket er helt i tråd med den analyse, Rusland selv har lavet og som blev annonceret af præsident Vladimir Putin på russisk tv i april.

Rusland planlægger dog at løse problemerne med at implementere rubel-betaling for deres stærkeste eksportvarer såsom gas.

Samlet set forudser JPMorgan nu en langvarig, men kun »overfladisk« recession for den russiske økonomi efter Vestens rekordstore sanktioner, hvilket er en stor ændring i forhold til den »dybe recession«, som man forudså i en analyse i marts.

I marts skrev den globalistiske magtorganisation Council of Foreign Relations også, at den russiske økonomi var i »frit fald«, og at den russiske rubel var »kollapset«. I dag er rublen stærkere end før krigen og en af ​​de få valutaer i verden, som faktisk står stærkere over for dollaren.

For tre dage siden skrev Bloomberg, at rublen er den valuta, der har haft den stærkeste udvikling i 2022.

Samtidig forventer man fødevare- og energimangel i Vesten, især i Europa, hvor priserne på en række varer forventes at stige. For nylig gik syv direktører for store europæiske virksomheder ud og advarede om, at Europa er på vej ind i en omfattende recession.

USA ser også ud til at være på vej ind i recession, som forudsagt af World Economic Forum og en række andre aktører.

Læs også:
Putin: »Vesten har mislykkedes med den økonomiske krig«
Ukrainekonflikten kan blive Vestens største maveplasker nogensinde

Kilder:
Business Insider
JP Morgan
Council of Foreign Relations
Bloomberg
CNBC
World Economic Forum


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //