Putin: »Vesten har mislykkedes med den økonomiske krig«

RUSLAND: I en erklæring mandag sagde Ruslands præsident, Vladimir Putin, at økonomiske sanktioner fra Vesten ikke havde virket. Ifølge Putin er den russiske økonomi ved at stabilisere sig, mens sanktionerne rammer Vesten.

Ruslands præsident, Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru (CC BY 4.0)

Under et møde om økonomi med sin regering kommenterede Ruslands præsident, Vladimir Putin, mandag på sanktionerne mod landet, oplyser RT.

Samtidig har flere hundrede internationale virksomheder valgt at forlade Rusland eller helt ophøre med deres forretningsforbindelser med landet. I de vestlige medier er der præsenteret et billede af, at Rusland lider hårdt under sanktionerne, og at disse vil føre til et økonomisk sammenbrud i landet.

Men ifølge Putin er vestlige sanktioner, som han betegner som en »økonomisk blitzkrieg«, fejlet. Den russiske præsident hævder, at landets økonomi nu er ved at stabilisere sig.

– Situationen er ved at stabilisere sig, rublens vekselkurs er vendt tilbage til samme niveauer som første halvdel af februar og fastholdes af en stærk betalingsbalance. Udenlandske penge er vendt tilbage til landets banksystem, og antallet af bankindskud fra borgere er steget. For forbrugermarkedet er efterspørgslen i detailhandlen efter en kort travlhed med at købe visse varer igen normaliseret. Dgligvarerkædernes råstofforsyning er ved at komme sig, hævder Putin.

Sanktionerne blev indført af USA, EU og flere individuelle vestlige lande efter Ruslands invasion af Ukraine, som begyndte i slutningen af ​​februar. De pålagte sanktioner er de hårdeste, der nogensinde er blevet pålagt et land, og formålet har været at straffe Rusland og tvinge landet til at afslutte krigen.

– Målet [med sanktionerne] var hurtigt at underminere den finansielle og økonomiske situation i vores land, skabe panik i markedet, udløse et sammenbrud af banksystemet og en storstilet mangel på varer i butikkerne. Men denne politik er slået fejl, den økonomiske blitzkrieg er gået i stå, siger Putin.

Derudover peger Putin på, at sanktioner har slået tilbage mod de vestlige lande, der indførte dem, med stigende inflation og priser, arbejdsløshed og devaluering af borgernes opsparing til følge.

Ifølge Putin har sanktionerne dog ikke været helt uden effekt, og der er stadig arbejde at gøre for at sætte Rusland i stand til at imødegå dem. De har blandt andet kompliceret logistikken og muligheden for betaling for import og eksport. Ifølge Putin er planen om at begynde at opkræve betaling for russiske eksportvarer som gas i rubler meget vigtig.

– Det er nødvendigt at yde maksimal bistand til iværksættere til at løse disse problemer, herunder at fremskynde overgangen til udenlandske handelsbetalinger i rubler og i valutaer tilhørende lande, der er pålidelige forretningspartnere.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //