Kendt, »samfundsnyttig« afghaner fængslet for drab på sin kone

MULTIKULTUR: Den kendte afghanske tolk, »Hector«, som flere gange af systemmedier blev fremhævet som en solstrålehistorie, er nu fængslet for drab på sin kone.

Den afghanske tolk »Hector«, da han gæstede TV2’s program »De største øjeblikke«, hvor han fortalte om flugten fra Afghanistan. Skærmbillede: TV2

Den afghanske tolk med kaldenavnet »Hector« havde arbejdet for de danske styrker og søgte med sine fem børn mod lufthavnen, da Taliban indtog Kabul sidste år.

Det var en stor historie i august 2021, da den evakuerede afghanske tolk og hans kone blev genforenet i Danmark med deres næsten nyfødte datter, som familien var kommet bort fra under den kaotiske rømning af Afghanistans hovedstad, Kabul.

Systemmedier bragte historien om den afghanske tolk og genforeningen med sit efterladte spædbarn som en hjertevarmende reportage og Hector udtrykte glæde over, at hans børn nu kunne få en gratis dansk uddannelse. Nu er den afghanske tolk fængslet for drab på sin kone.

 

Nægter drab, men erkender vold med døden til følge

Den »samfundsnyttige« tidligere tolk for de danske styrker i Afghanistan blev sigtet og fængslet for at stikke sin kone adskillige gange i maven og i halsen med en kniv, så hun senere afgik ved døden på Aabenraa Sygehus.

Dommeren ved Retten i Sønderborg valgte på anklagerens begæring at lukke dørene for offentligheden af hensyn til den videre efterforskning. Inden dørlukningen kom det ifølge retsbogen frem, at tolken nægtede drab, men erkendte vold med døden til følge.

Han blev derfor varetægtsfængslet frem til 25. februar.

 

Kilder:
TV2


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //