Kina lancerer app til angivelse af meningsmodstandere

1984: Den kinesiske kommunistregering lancerer en app, der opfordrer folket til at angive meningsmodstandere til regeringen. Dette er for at bekæmpe »skadelig information«.

Kinas leder, Xi Jinping. Foto: www.kremlin.ru, (CC BY-SA 4.0).

Den kinesiske regering lancerer en app, hvor det er muligt for landets indbyggere at rapportere anderledestænkende landsmænd til regeringen, hvilket de så også opfordres til .

»Vi håber, at de fleste internetbrugere vil spille en aktiv rolle i overvågningen af ​​vores samfund … og entusiastisk rapporterer skadelig information,« skrev Cyberspace Administration of China, i en pressemeddelelse.

Årsagen til, at rapporteringsappen er nødvendig, ifølge den kinesiske regering, er, at folk med »skjulte motiver« kritiserer, spreder løgne og falske påstande om magthavere og det politiske lederskab i Kina og sågar landets historie. Dette er gjort for at »forvirre folks tænkning«, fastslår den kommunistiske regering.

Derfor er det vigtigt, at loyale kinesere let kan identificere dem, der spreder det, der kaldes »skadelig information«. Myndighederne har dog ikke sagt noget om, hvad der vil ske med de dissidenter, der rapporteres.

»På en meget velkendt måde, når det kommer til denne type samfund og stat, opfordres borgerne ofte til at rapportere hinanden, men også alt andet, der kan gøre det lettere for myndighederne at gennemføre forskellige restriktive politiske og ideologiske love,« kommenterer journalist Didi Rankovic.

Via:
Nordfront

Kilde:
Reclaim the Net


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Kommer snart til en stat nær dig #Corona


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //