Kina og Hviderusland opfordrer til fred i Ukraine

UKRAINEKONFLIKTEN: Onsdag besøgte den hviderussiske præsident, Alexandr Lukashenko, Beijing og mødte sin kinesiske kollega Xi Jinping. De to ledere benyttede lejligheden til i fællesskab at opfordre til fredsforhandlinger og en våbenhvile i Ukraine.

Kinas præsident Xi Jinping og den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko. Foto: Kinas udenrigsministerium.

Både Kina og Hviderusland ønsker at se en fredelig løsning på konflikten i Ukraine. Det stod klart, da den hviderussiske præsident, Alexandr Lukasjenko, onsdag mødte Kinas præsident, Xi Jinping, i Beijing.

I en fælles erklæring udtrykte præsidenterne »dyb bekymring over udviklingen af ​​den væbnede konflikt i den europæiske region og en ekstrem interesse i den hurtigst mulige etablering af fred i Ukraine« skriver Reuters.

»Berørte lande bør stoppe med at politisere og bruge verdensøkonomien som et værktøj og træffe foranstaltninger for at afslutte krigen og løse krisen fredeligt,« sagde Xi ifølge kinesisk CCTV med henvisning til vestlige sanktioner mod Rusland.

– Det er grunden til, at Hviderusland aktivt har fremsat sine fredsforslag og helhjertet støtter jeres indsats for international sikkerhed, svarede Lukasjenko Xi.

NPR rapporterer, at Lukashenko modtog en ordentlig velkomst i Beijing og blev mødt med en 21-skuds geværsalut, før æresvagten eskorterede Lukashenko sammen med Xi. Den kinesiske præsident siges også at have erklæret, at de to nationer har et »ubrydeligt venskab.« 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //