København tilpasser sig multikulturen: Akutlæger i skudsikre veste og hjelme

MULTIKULTURALISME: Særligt lægeteam i skudsikre veste og hjelme skal fra årsskiftet redde liv under terrorangreb og andre kritiske situationer i det multikulturelle København.

Hjelmen til den nye T.E.MS-udrustning. Skærmbillede fra dr.dk

Normalt skal akutlæger og ambulancefolk vente med at gå ind i en bygning eller et område, hvor der eksempelvis er blevet skudt, til politiet har erklæret området for sikkert.

Men det bliver der nu lavet om på i Region Hovedstaden, som tilpasser sig de tiltagende kritiske tilstande affødt af et multikulturelt samfund.

Fra årsskiftet vil der nemlig være akutlæger på arbejde døgnet rundt, som har taget en særlig uddannelse, så de kan rykke ind sammen med politiet, behandle sårede patienter og rykke ud igen.

Når lægerne rykker ind, skal de have en sort uniform på, der til forveksling ligner politiets – med både skudsikker vest og hjelm.

Det kan for eksempel være under et terrorangreb, lyder det fra Region Hovedstaden.

– Det afgørende er, at vi kan komme ind til ofrene så hurtigt som muligt. Ofte er det minutter, der afgør, om man lever eller dør, siger lægelig chef for akutberedskabet i Region Hovedstaden, Peter Berlac og uddyber:

– Hvis vi venter, til området er helt sikkert, kan de her mennesker nå at forbløde, mens de venter på, at vi kan komme ind og hjælpe dem.

TEMS – Tactical Emergency Medical Services

Uddannelsen hedder TEMS – Tactical Emergency Medical Services. Region Hovedstaden har som den første region valgt at tilbyde uddannelsen til personalet på baggrund af, at Politiets Efterretningstjeneste i den seneste trusselsvurdering betegner terrortruslen mod Danmark som alvorlig.

– Så må vi her i sundhedsvæsenet også tage terrortruslen alvorlig og begynde at tænke i nye baner, siger Peter Berlac.

Normalt arbejder akutlægerne i de karakteristiske gule jakker, men TEMS-lægerne skal have skudsikre uniformer og hjelme på – netop fordi de skal agere i ikke-sikrede områder, forklarer Peter Berlac.

– I de her taktiske situationer er vi slet ikke interesserede i, at man kan få øje på os, for så kan vi være et mål for terrorister, siger Peter Berlac og understreger, at holdene ikke kun kan bruges under eventuelle terrorangreb, men også ved eksempelvis skoleskyderier eller i andre situationer, hvor en bevæbnet gerningsmand befinder sig i et område.

Hele landet skal tilpasses krigslignende tilstande

Det er ikke kun i Region Hovedstaden, at hold af akutlæger skal uddannes til at rykke ind i områder, der endnu ikke er erklæret sikre.

På sigt er det meningen, at alle fem regioner skal stille med lignende TEMS-hold, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, der sammen med Rigspolitiet og de fem regioner i begyndelsen af det nye år vil drøfte mulighederne for netop at tilbyde uddannelsen til personale i hele landet.

– Vi har jo i Danmark desværre en alvorlig terrortrussel, og så har vi nogle internationale erfaringer, som vi er nødt til at se på – blandt andet med Bataclan-hændelsen i Paris. Så vi ved, at vi bliver nødt til at styrke terrorberedskabet, siger Nanna Grave Poulsen, der er specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Hun refererer til terrorangrebet i Paris i 2015, hvor 130 mennesker blev dræbt – 90 på spillestedet Bataclan. Her kunne sundhedspersonale nemlig ikke med det samme rykke ind på Bataclan.

Og målet med TEMS-holdene er klart: At redde liv, forklarer hun.

– De skal ind og lave akut livreddende behandling og få patienterne ud, hvor der er sikkert, og hvor der er mere sundhedspersonale til at tage sig af patienterne, siger Nanna Grave Poulsen.

Også Danmark blev i 2015 ramt af terror – da den 22-årige Omar Abdel Hamid el-Hussein dræbte to mennesker i København.

– Hele København var et usikkert område, så der ville det helt sikkert også have været hensigtsmæssigt at have sådan et hold, der sammen med politiet kunne opsøge de patienter og de tilskadekomne, der var og hjælpe dem, siger Nanna Grave Poulsen.

Kilder:
DR -Nye hold af akutlæger i skudsikre veste skal rykke ud sammen med politiet


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Multi = fler, kultur = konsensus. Multikultur = flerkonsensus. Det er hvad man på engelsk kalder et “oxymoron”. Et komplet selvmodsigende ord, der ikke giver mening overhovedet.

  Multikultur fordrer politistat, politistat fordrer kaos, kaos fordrer borgerkrig, borgerkrig fordrer død og ødelæggelse.

  Men det er jo også, hvad de beskidte jøder vil have.

  Hvordan helvede skal vi nogensinde vinde denne kamp med fredelige midler?

 • Dette er dit samfund uden volksgemeinschaft.

  Multikultur dræber.
  Vil du være medskyldig i drab?

  Hvordan vil du værne om det samfund dine forfædre efterlod dig?
  Hvilket samfund vil du efterlade dine efterkommere?

 • Desværre vågner folk ikke op før de sidder nøgne, voldtaget, forulempet og ludfattige tilbage på en muddermark – som selvfølgelig også vil være ejet af griske jøder.

 • Der har aldrig eksisteret et multikultur alle de store imperier har gået til grunde fordi en anden kultur har blevet flertallet F.eks. Babylon eller det romerske rige.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //