Kreml anklager Zelensky for at forsøge at starte en verdenskrig

TREDJE VERDENSKRIG: Kreml anklager den ukrainske præsident for at have ambitioner om en nuklear verdenskrig, efter at han har krævet, at NATO udfører »forebyggende angreb« mod Rusland for at »sikre« landet fra at bruge atomvåben.

Foto: Chronometer / Public Domain
Ukraines jødiske præsident Volodymyr Zelensky

I en tale til Australian Lowy Institute torsdag udtalte den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky, at NATO skal sikre, at Moskva ikke griber til atomvåben mod Kievs styrker. For at opnå dette opfordrede han den amerikansk-ledede militærblok NATO såvel som »det internationale samfund« til at udføre forebyggende angreb mod Rusland, så russerne »forstår, hvad de kan forvente«, hvis de beslutter sig for at bruge »disse våben«.

-Hvad skal NATO gøre? ja, eliminer muligheden for, at Rusland griber til atomvåben, sagde Zelenskyy på onlinekonferencen, og han fortsatte:

— Jeg appellerer endnu en gang til det internationale samfund, som det var før den 24. februar: Udfør et forebyggende angreb, så de [Rusland] ved, hvad der vil ske med dem, hvis de bruger disse våben i stedet for omvendt!

I en anden tale til FN’s Generalforsamling onsdag sagde Zelensky, at hans lands folk »kræver retfærdig straf for Ruslands forbrydelser« under krigen. Her var Zelenskys forudindspillede tale den eneste undtagelse fra reglen, der kræver personlig tilstedeværelse af talere ved dette års session. I sin tale udtrykte den amerikanske præsident Joe Biden støtte til Zelenskyis krav og understregede, at Ruslands krig i Ukraine handler om at »udslette landets ret til at eksistere«. I denne sammenhæng anklagede han Rusland for »ekstremt betydelige overtrædelser af FN-charteret«.

»Uforudsigelige og katastrofale konsekvenser«
Moskva har stærkt kritiseret Zelenskys forslag i denne uge. Kreml-talsmand Dmitrij Peskov kommenterer, at den ukrainske leders udtalelser ikke er andet end et forsøg på at udløse en verdenskrig – noget, som han påpeger, hvis det lykkes, vil have »uforudsigelige og katastrofale konsekvenser«.

Ruslands udenrigsministerium har anklaget Zelensky for at forsøge at fremprovokere en atomkrig. Talskvinde Maria Zakharova kommenterer, at »hver person på planeten« bør indse, at »den ubalancerede marionetleder« i Ukraine, som Vesten »pumpede fuld af våben« er blevet forvandlet til »et monster, i hvis hænder hele planeten kan blive ødelagt.«

Kreml opfordrer det internationale samfund til at være særlig opmærksom på Zelenskys udtalelser – det burde især USA og Storbritannien, siger de, gøre – da de med Peskovs ord »de facto har kontrol over Kievs handlinger« og dermed bærer ansvaret for den ukrainske præsidents ord. I denne sammenhæng minder Russia Today om, at Rusland gentagne gange har udtalt, at det ikke overvejer et atomangreb på Ukraine – men i stedet advaret om, at det har til hensigt at »bruge alle nødvendige midler til at beskytte sine grænser, sit folk og sin suverænitet«.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Noel capo says:

  Zelensky den jøde den skuespiller

 • Søren kam says:

  Det ligger i en jødes natur at stjæle, lyve, snyde og bedrage.

 • Noel capo says:

  Han ville låne 5 bilioner fra EU

 • !Torben Have says:

  Indtil nu har vi haft to jødiske verdenskrige. Og hvis begivenhederne omkring Ukraine får lov at eskalere, skal det sikkert nok lykkes Zelensky og Biden m.fl. at fremprovokere en tredje af slagsen.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //