»Kunstnere« fra Afrika skal have lov til at ændre på Bismarck-monumentet

ANTIKULTUR: Det rød-grønne byråd i Hamborg mener, at Bismarck-monumentet i den tyske by er »problematisk« og skal »kontekstualiseres« af »forskere og kunstnere« fra Afrika.

Monumentet for Otto Von Bismarck, Hamburg, Tyskland. Foto: Flickr (CC BY 2.0)

 

Otto von Bismarck. Kilde: bildarchiv preussischer kulturbesitz

Otto von Bismarck forenede Tyskland til et rige i 1871, en nyere tysk udgave af Norges far Harald Hårfagre.

Bismarcks berømte erindringer er nedskrevet i 19 bind, og monumenter for ham er blevet rejst på 240 steder rundt om i verden.

Det største er et 35 meter højt granitmonument, der blev rejst i byen Hamborg og afsløret i 1906. Monumentet havde et netværk af flere katakomber under sig, der senere fungerede som et tilflugtssted for omkring 650 mennesker under Anden

Verdenskrig, et ly for den tyske civilbefolkning fra de allieredes massive tæppebombninger af byen.

Den tyske avis Die Welt rapporterer nu, at byens politikere har besluttet at »kontekstualisere« monumentet ved at invitere »forskere og kunstnere« fra Afrika.

Ifølge det rød-grønne byråd er monumentet for den tyske nationale landsfader og den første kansler »problematisk«. Initiativet ledes af Die Linke, et venstreekstremt parti. Avisen Die Welt skriver, at Venstrepartiet fordømmer Otto von Bismarck som »antidemokratisk og militaristisk«.

Desuden har den anti-hvide, civilisationsødelæggende, optøjs-bevægelse Black Lives Matter opfordret til, at Bismarcks hoved fjernes.

En konkurrence er nu annonceret i regi af politikerne i Hamborg. Den vil blive afholdt af fire grupper af »videnskabsmænd og kunstnere«, de fleste fra Afrika, hvor en jury vil afgøre monumentets skæbne.

Proklamationen af ​​det tyske rige, Versailles 1871. Rigskansler Otto von Bismarck ses midt på billedet i en hvid overdel. Vilhelm I krones til kejser. Maleri: Anton von Werner, 1885.

 

Kilder:
Flickr
Creative Commons
Wikipedia
Die Welt
Junge Freiheit
Den Store Danske


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • 👎👎👎👎👎👎👎👎👎Afrika

 • Nu er det jo også Negerne der har haft så travlt med at opbygge den vestlige verden at de overhovedet ikke har haft tid eller overskud til at opbygge Afrika, så selvfølgelig skal de da også have lov til at lave om på vores skulpturer osv.

 • Torben Have says:

  Ja, og det vil sikkert heller ikke undre nogen af os, hvis disse afrikanske kunstnere kommer med en påstand om, at Tysklands store kansler “faktisk havde afrikanske rødder”. Hvorpå hans hoved sikkert bliver erstattet med et nyt – med tydelige, negroide træk.

  Og når så den igangværende, negroisering af vores lille Danmark holder sit indtog på vore museer og mindesmærker, mon så ikke Egtvedpiges lyse, nordiske lokker vil blive erstattet med en kulsort paryk – fuld af søde, små afrokrøller?


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //