Lavmålet for danske medier: Radio24syv’s interview med Den Nordiske Modstandsbevægelse

MASSEMEDIER: Her er en gennemgang af hvordan radioudsendelsen forløb, og et interview med organisationens to repræsentanter, der stillede op i Radio24syv.

I morges blev der sendt et indslag om Den Nordiske Modstandsbevægelse på den landsdækkende danske radiokanal Radio24syv. Pär Öberg deltog i et såkaldt båndet live-interview (et indspillet interview, hvor de lovede ikke at klippe noget ud) og Jacob Andersen, redeleder i Danmark, blev interviewet i den direkte udsendelse.

Medierne i Danmark er generelt kendt for at være langt mere professionelle end for eksempel svenske medier. Dette, kombineret med at det var en direkte udsendelse, og at tilrettelæggeren under det forberedende arbejde gav et ægte og godt indtryk, gjorde at Modstandsbevægelsen takkede ja til deltagelse, med forventningen om, at det i det mindste ville have en objektiv vinkel og blive en god reportage. Dette ville imidlertid vise sig at være en forkert forventning.

Radio24syv ejes af Berlingske media, som igen ejes af den enorme belgiske mediegruppe De Persgroep. Berlingske medies største ejer var tidligere det globalistiske selskab Orkla. På trods af det private ejerskab regnes Radio24syv som Public Service, som efter dansk lov betyder, at indholdet skal være kvalitativt og alsidigt og lægge afgørende vægt på informations- og ytringsfrihed. Endvidere skal indholdet være objektivt og upartisk og sikre, at folk har adgang til væsentlige samfundsinformationer og debatter.

Ved flere lejligheder brød reportagen med denne lov, og gik i hvert fald helt klart imod god journalistisk praksis. Journalisterne bruger  åbenbart  herskerteknikker, når de eksempelvis gentagne gange refererede til Den Nordiske Modstandsbevægelse som nazister og nynazister, og dette på en tydelig hånende måde, på trods for klar afklaring fra de to interviewede om, at vi ikke ønsker at blive kaldt andet end nationalsocialister. Desuden accepterede de ikke de svar de fik, de var generelt arrogante og valgte udelukkende at fokusere på emner, som kunne få organisationen til at se voldelig og kriminel ud. De har også forkert angivet, at Pär Öberg er blevet dømt for flere forbrydelser, selv om han er ustraffet.

Mindst to af journalisterne kan, udover at pleje deres ejeres interesser, have haft personlige grunde til den ringe behandling af Modstandsbevægelsen. Den ene, Nima Zamani, er en racefremmed, og den anden Anna Ingrisch er gift med den næsten 20 år ældre jøde Martin Krasnik.

Nordfront har kontaktet Jacob Andersen og Pär Öberg for at stille spørgsmål om rapporten. Først bringes interviewet med Andersen.

Jacob Andersen under 1. maj-demonstrationen i Ludvika tidligere i år.

Hej Jacob. Vil du kort lægge ud med at fortælle Nordfronts læsere hvem du er?
Jeg hedder Jacob Andersen og er aktivist i Den Nordiske Modstandsbevægelse og redeleder for Rede 1 i Danmark. Jeg er 37 år gammel og har været medlem af Modstandsbevægelsen siden etableringen af organisationen i Danmark.

Synes du, at “journalisten” som interviewede dig gjorde det professionelt. Var interviewet objektivt og upartisk, som det burde være i et Public Service-selskab?
Nej. Jeg synes ​​at journalisten var meget uprofessionel og klart negativ over for Modstandsbevægelsen og nationalsocialismen. Jeg blev gentagne gange afbrudt af journalisten, noget der i øvrigt synes at være kutyme i dette program når svarene ikke passer ind i journalistens vinkling på historien. Det var desuden uprofessionelt at klippe i Pär Öbergs interview for at kommentere spørgsmålene, da de lovede ikke at gøre dette, selvom de senere “holdt deres løfte” ved at spille interviewet uklippet. Journalisterne var klart mere interesserede i det svenske sikkerhedspolitiets meninger om Modstandsbevægelsen, at vi er en terrororganisation, end de var om mine og Öbergs.
Jeg er overbevist om, at denne vinkling af historien er en del af en skræmmekampagne i Danmark. Allerede i morgen vil de i samme program  interviewe danske politikere om deres tanker om også at forbyde organisationen i Danmark. Det er indlysende, at deres plan med dagens interviews, var at give et dårligt og skræmmende indtryk af Modstandsbevægelsen, som et første skridt på vejen for at legitimere et forbud.

Hvordan fremlagde journalisterne forslaget om et interview da de kontaktede dig og Öberg?
De sagde, at indslaget skulle handle om den svenske regerings ønske om at forbyde Den Nordiske Modstandsbevægelse i Sverige. De syntes at være oprigtigt interesserede i organisationen, og udtrykte samtidigt, at det virkede uforståeligt, at man ville forbyde en politisk organisation i Sverige.

Synes du de holdt fast i denne indstilling, da udsendelsen var i gang?
Nej. Ikke på ét eneste tidspunkt var der nogen reel interesse for Modstandsbevægelsen eller hvad vi står for. Der var heller ingen sympati for et forestående forbud. Dybest set var ethvert spørgsmål fra journalisterne under interviewet baseret på løgne om voldelig kriminalitet og terroraktivitet.

Som jeg forstod det blev du forberedt på spørgsmål før interviewet. Blev disse spørgsmål stillet i udsendelsen?
Det er korrekt. Jeg havde flere meget lange indledende telefonsamtaler med tilrettelæggeren. Hun havde utroligt mange spørgsmål om både organisationen og mig privat. Jeg svarede på de fleste spørgsmål uden at vide, at interviewet kun ville vare et par minutter. Ingen af de forberedende spørgsmål blev stillet under interviewet.

De danske medier er generelt kendt for at handle mere professionelt, end for eksempel svenske medier, men det ser her ud til at de danske medier har ramt et nyt lavmål. Er du enig?
Jeg ser ikke engang se disse interviews som reel journalistik. I stedet kan de beskrives som ondsindet skræmmetaktik og propaganda, for aktivt at bearbejde det danske folk, til at blive mindre sympatisk over for Modstandsbevægelsen.

Tror du, at Den Nordiske Modstandsbevægelses succes generelt vil påvirke det danske medieklima, i hvert fald når de vælger  at skrive om os?
Det er klart, at Den Nordiske Modstandsbevægelses succes i Sverige allerede påvirker de danske medier og deres globalistiske ejere. I takt med at vi vokser og får større fremgang her i Danmark, vil de danske medier helt sikkert gå de svenske medier i bedene og aktivt begynde at sprede endnu flere løgne og skræmmehistorier om os, uden hold i virkeligheden.

Set i bakspejlet, var det dumt at stille op til interviewet?
Selvfølgelig ville det have været bedre med et upartisk interview, men jeg synes stadig ikke, at det var dumt at stille op. Medieverdenen viser sit sande ansigt for folket, som et propagandaorgan som er sat i verden for at danne meninger og holdninger, ikke for at dække nyheder og udføre faktuel journalistik.

Tak for interviewet. Har du nogle afsluttende ord til vores læsere?
Selv tak. Jeg vil afslutningsvis sige, at det ikke kun er Den Nordiske Modstandsbevægelse der rammes, når disse møgspredere til medier spreder deres propaganda. I ethvert henseende vildleder man fra medierne gerne folket, og indpoder en mening i danskernes sind, hvis det anses for gavnligt for den globalistiske elite som trækker i trådene bag kulissen. Jeg vil derfor opfordre alle til at granske det samfund og den verden de er en del af, og jeg håber, at endnu flere vil sande, at det som medierne dækker mindst af, er det som er vigtigst for dig og dit liv, og det som de dækker mest af, er planlagt meningsdannelse som kun gavner globalisterne.

Tag del i kampen for et frit og forenet norden, hvor nordiske medier ejes af nordiske statsborgere som varetager nordiske interesser til gavn for folket. Søg om medlemskab på Nordfront.dk.

Pär Öberg interviewes i kommunalbestyrelsen

Hej, Pär. I Sverige er du et meget kendt navn, og sandsynligvis er du heller ikke helt ukendt i Danmark, men vil du starte med at fortælle lidt om hvem du er for Nordfronts danske læsere?
Jeg er medlem af Den Nordiske Modstandsbevægelses Rigsråds i Sverige. Derudover er jeg pressesekretær og leder af den parlamentariske gren. Jeg bor og arbejder i Ludvika kommune i det sydlige Dalarna. Jeg deltager også i byrådet i Ludvika. Da dette delvist henvender sig til danskere, kan jeg også afsløre en hemmelighed om mig selv, som ikke mange ved. Jeg er faktisk født i Danmark.

I dag sendte Radio24syv et båndet “live interview” med dig, og Jacob Andersen blev interviewet live i udsendelsen. Hvorfor var du ikke live i udsendelsen?
Jeg er ikke sikker, jeg ville gerne have været på live, men de sagde, at de skulle oversætte det jeg sagde for de danske lyttere. Derfor tilbød de mig et båndet interview, hvor de lovede ikke at klippe eller redigere materialet. Da jeg modtog dette skriftligt, accepterede vi vilkårene. Da de så oversatte efter hvert svar jeg gav, syntes jeg, at hele proceduren var lidt mærkelig.

Radio24syv er et såkaldt Public Service medie, som ifølge dansk lov betyder, at der “i informationsformidlingen skal lægges vægt på saglighed og upartiskhed.” Var rapporten objektiv og upartisk?
Nej, jeg hørte med det samme at reporteren var fjendtlig indstillet. Spørgsmålene var også fjendtlige, da man kun ønskede at spørge ind til forskellige mulige skandaler. Selv dem, der ikke på nogen måde er forbundet med organisationen. Man bemærkede straks i interviewerens tone, at han var fjendtlig. I en sådan situation kan man selvfølgelig afbryde, men jeg benyttede muligheden for at fortælle hvordan man finder frem til vores partiprogram på den danske hjemmeside.

De danske medier er generelt kendt for at handle mere professionelt end for eksempel svenske medier, men dette ser ud til at være et sandt lavmål. Er du enig?
Absolut! Man kan sige, at dette program viser, at danske medier også styres af den samme elite, som undertrykker hele den vestlige verden. På den anden side kan du påpege, at Sveriges radio ikke engang kunne have sendt dette interview, så der er nok en lidt større censur her i Sverige.

Tror du, at Den Nordiske Modstandsbevægelsens succes i almidelighed vil påvirke det danske medieklima, i hvert fald når de vælger at skrive om os?
Ja, der er stærke globale kræfter der forsøger at stoppe os med alle mulige midler. Danmark har haft mange aktiviteter på det seneste og vokser hele tiden, hvilket gør vores fjender bekymrede. Det er en hyldest til vores danske kammerater.

Set i bakspejlet, var det dumt at stille op til interviewet?
Nej, min erfaring siger, at mange lyttere kan “læse mellem linjerne”. De ved hvilken censur der hersker. Jeg håber det vil bringe flere mennesker til vores danske side. Hvis jeg havde forstået hvad planen med oplægget havde været, ville jeg derimod have været lidt mere ubehagelig over for reporteren.

Tak for interviewet. Har du nogle afsluttende ord til vores læsere?
Kampen fortsætter på trods af al undertrykkelse. Vi vil aldrig opgive kampen for vort folk. Jeg vil også gerne til slut sige til vores danske kammerater, at I gør et godt stykke arbejde. Jeg håber også at vi snart mødes. Efter valget har jeg i hvert fald tænkt mig at hilse på jer!

Hør interviewet her:

Relaterede artikler:
Modstandsbevægelsen interviewes af Radio24syv
 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Martin H says:

    I gjorde det godt, selv om radioprogrammet havde en agenda, hvor de forsøgte at fremstille Den Nordiske Modstandsbevægelse i et dårligt lys.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //