Mand kom i semifinalen i Miss Finland-konkurrencen

TRANS-SPØRGSMÅLET – I Finland forventes Miss Finland-konkurrencen at slå rekorder, efter at reglerne for at deltage er blevet lempet. Nu, hvor semifinalisterne er blevet offentliggjort, viser det sig, at mænd også har lov til at deltage i konkurrencen.

Rimi Riutta.
Billede: Skærmbillede. Instagram/rimiriutta.

I år vil skønhedskonkurrencen Miss Finland blive arrangeret som tidligere. Det nye i år er, at gifte kvinder og familiemødre også har lov til at deltage i konkurrencen. Det har bidraget til, at konkurrencen har tiltrukket et rekordstort antal ansøgere og forventes at blive den hidtil største.

– Jeg kan allerede nu love, at konkurrencen bliver større end nogensinde før. Et godt eksempel på dette er den fremtidige finaleplads, som bliver større end i årtier, siger Sunneva Sjögrén, arrangør af konkurrencen.

Hr. Finland

Den 7. juni var der dog en overraskelse, da en mand pludselig blev annonceret som deltager i konkurrencen. Den mandlige semifinalist er Rimi Riutta, som Iltalehti beskriver som en »frøken med transkønnet baggrund«. Han fortæller, at han som 19-årig gennemgik »den kønsskifteproces, der reddede hendes liv«.

– Jeg ved, hvor svært livet kan være for en som mig, og jeg vil gerne bruge mit eget eksempel til at skabe et mere harmonisk samfund, så alle får mulighed for at leve et normalt liv som dem selv, siger transmanden om sin plads i konkurrencen.

Ifølge Partisaani må folk, der har gennemgået kosmetisk kirurgi, såsom brystforstørrelse gennem silikoneimplantater, ikke deltage i konkurrencen, men en »afskåret underliv er okay«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Noel khamo says:

    A tran


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //