Masseangreb mod Israel – Iran hævner sig mod zionisterne

MELLEMØSTEN: Iran har udført et massivt angreb med droner og ballistiske raketter mod Israel. Over hele Mellemøsten fejrer og bifalder folk Irans hævnaktion mod zionisterne.

Iransk kunst, der viser Shahed-136-droner, der rammer en israelsk lufthavn. Foto: Khamenei.ir, CC BY 4.0

Iran har affyret, hvad der er beskrevet som “sværme af droner”, mod Israel lørdag aften. Der er også rapporter om krydseraketter og ballistiske projektiler, der er affyret mod zioniststaten.

Angrebet ses som et svar på den israelske bombardering af Irans ambassade i Damaskus tidligere i april, hvor to iranske generaler og yderligere fem personer blev dræbt. Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, har lovet “et slag i ansigtet” mod Israel som modsvar.

Tidligere på ugen forsøgte Iran at få FN’s Sikkerhedsråd til at fordømme det israelske angreb i Damaskus, da bombardementer af diplomatiske mål udgør en tydelig overtrædelse af international lov. Irans diplomater hævdede, at de ville afstå fra hævnangreb, hvis Sikkerhedsrådet kunne enes om en fordømmelse.

Men da det ikke er sket på grund af USA’s betingelsesløse støtte til Israel, har Iran altså valgt at slå igen militært. Det er endnu uklart, om nogen af projektilerne har nået deres mål, men Ben Gurion Lufthavn i Tel Aviv er akut lukket, Jordan har lukket sit luftrum, og flere kommercielle fly på vej til Israel siges at have vendt om, skriver RT. Derudover spredes der billeder på sociale medier, der synes at vise iranske droner over israelsk luftrum.

“Israel har forberedt sig på muligheden for direkte angreb fra Iran i mange år. Vores forsvarssystemer er udrullet, og vi er forberedt på alle scenarier, både i forsvar og angreb,” sagde Israels premierminister Benjamin Netanyahu i en videosendt tale fredag aften.

Det synes også, at Hizbollah har koordineret med Iran og eskaleret missilangreb mod Israels nordlige områder.

Nedenfor kan man se et af flere filmklip, der viser, hvordan iranske kamikazedroner af typen Shahed-136 affyres. Disse vil sandsynligvis tage adskillige timer om at nå til Israel:

Samtidig har Irans forsvarsminister, Mohammad Reza Ashtiani, advaret alle lande, der ønsker at hjælpe Israel på nogen måde.

“Enhver nation, der åbner sin jord eller sit luftrum for Israel for et [potentielt] angreb mod Iran, vil få vores afgørende svar,” sagde Reza Ashtiani fredag aften.

På sociale medier spredes der også billeder, der viser, hvordan folk fejrer nyheden om et iransk angreb mod Israel i blandt andet Iran, Irak, Syrien, Libanon, Jordan og Palæstina.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //