Nationalsocialist lader sig ikke kue: Hans forhave er fyldt med hagekors og SS-tegn

BELGIEN: Georges Boeckstaens hus i den belgiske by Keerbergen er smukt dekoreret med hagekors, jødestjerner og SS-tegn. PK-organisation vil nu indlede en civil retssag for at få fjernet symbolerne fra hans private ejendom.

Georges Boeckstaens i sin smukke have i Keerbergen. Skærmprint fra demorgen.be.

Trods klager fortsætter den 76-årige veteran, Georges Boeckstaens, med at fremvise sin Hitler-beundring på ’Ørnenes rede’, som den tidligere korporal i det belgiske forsvar kalder sit hus.

– Jeg gør ikke noget galt, jeg generer ikke nogen og har en ren straffeattest. Hvis de vil bure mig inde, må de gøre det, siger den ældre nationalsocialist til det belgiske medie RTBF.

Klager er tidligere blevet afvist

Husejerens nazistiske dekorationer var oppe at vende i medierne for fem år siden, men politiets efterforskning førte ikke til en sigtelse.

Byens borgmester, Dominick Vansevenant, undrer sig over, at hans forgænger ikke gjorde mere ved sagen. Men direkte adspurgt om, hvorvidt myndighederne kan skride ind og fjerne hagekorsene, svarer han:

– Nej, for det er privat ejendom.

SS-dekoration pryder indgangen til Georges Boeckstaens have. Skærmprint fra demorgen.be.

Ny sigtelse på vej

Organisationen Unia, en belgisk PK-organisation som kæmper for ligestilling og er imod racisme og diskrimination,  vil nu indlede en civil retssag for at få fjernet de nazistiske symboler fra den private ejendom.

– Det har vi gjort på baggrund af nogle nye elementer. For eksempel har beboeren trykt pjecer med antisemitiske beskeder, som hænger i hans træer og kan ses fra offentlig vej, siger Bram Seberechts, der er direktør i Unia.

Kendes Georges Boeckstaens skyldig, kan han straffes med op til et års fængsel.

Familie kæmpede på nationalsocialistisk side under krigen

Georges Boeckstaens heiler i sin have. Skærmprint fra demorgen.be.

I et interview til mediet De Morgen fortæller Georges Boeckstaens, at interessen for Det Tredje Rige stammer fra barndommen:

– Jeg har læst ’Mein Kampf’ fire gange og genkender min egen historie.

Efter krigen følte han sig udstødt, da to af hans onkler kæmpede på østfronten for den tyske hær. Desuden blev hans mor barberet skaldet som straf, da krigen sluttede, fortæller han.

Kilder:
DeMorgen


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Kristian Niss says:

  Hvorfor står han ikke med bøjet hoved og undskylder for hans eksistens? Den går ikke >:(

  Godt at han bliver retsforfuldt. Manden skal ikke have lov til at have symboler der betyder noget for ham og hans familie på hans grund. Det er 2019. Dagsordenen er ikke længere folk og tradition, det er forbrug og blind tolerance.(Bortset lige fra nationalisme. Det tolereres ikke.)

 • Jeg vistede ikke at det var lovligt i Belgien at have flag der viser hagekorset. Så lærte jeg noget nyt i dag. Men man kan se på at hagekorset ser rigtigt ud modsat det idiotiske hagekors her
  https://dagensblaeser.net/wp-content/uploads/2019/02/zhag3.png
  Det er vel et tydligt tegn på at det ikke er en nationalsocialist der har lavet hærværket. Fordi så ville hagekorset ikke være så grimt.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //