Nordurvigi.net erstatter Nordurvigi.is

MODSTANDSBEVÆGELSEN: På grund af myndighedernes censur har Den Nordiske Modstandsbevægelse på Island været nødsaget til at ændre domænenavnet til deres hjemmeside.

Søndag måtte den islandske gren af ​​Den Nordiske Modstandsbevægelse ændre domænenavnet på sit websted nordurvigi.is til nordurvigi.net. Dette var efter at de islandske myndigheder havde vedtaget en lov, der gav dem tilladelse til at opkøbe alle ejerrettighederne i domæneregistret Internet á Íslandi hf (Internet på Island), som ejer .is-domænet.

Loven blev vedtaget af kongressen den 18. maj, hvilket gav myndighederne fuld kontrol over alle .is-domæner. Hvis myndighederne ønsker det, kan de lukke alle websider, de ikke bryder sig om. I deres arrogance lukkede de nordurvigi.is-domænet uden nogen begrundelse og uden først at have kontaktet Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Tidligere har Island fungeret som et ytringsfriheds-venligt alternativ, men det er ikke længere tilfældet. Nogle tidligere brugere af .is-domæner var The Daily Stormer, ISIS og Pirate Bay.

Minister for transport og lokale myndigheder, Sigurður Ingi Jóhansson, udtalte følgende til det islandske nyhedswebsted mbl.is:

På grund af internettets betydning i det moderne samfund var det meget nødvendigt at etablere en juridisk ramme for nationale domæner, der har en direkte forbindelse til Island. Lovforslaget var særlig opmærksom på sikkerhedsspørgsmål, med det formål at fastsætte regler for at øge sikkerheden.

Nordurvigi.is havde altid godt materiale, der ikke brød nogen love, og alle tekster brugte et høfligt sprog, så grunden til at lukke hjemmesiden må have været, at de ikke kunne lide Den Nordiske Modstandsbevægelses politiske synspunkter. Eller som en repræsentant fra Island kommenterede på netværkslukningen: »De kan sandsynligvis ikke lide os, og derfor har vi ret, og de tager fejl!«

Alt indhold, der var på Nordurgivi.is, er nu på Nordurvirgi.net.

VIA:
Nordic Resistance Movement


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Martin says:

    Jo mere de kæmper imod os jo stærkere bliver vi


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //