Nu skal børn ned til 12 år vaccineres mod covid-19

COVID-19-VACCINE: Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at børn helt ned til 12 år også skal tilbydes en vaccine mod covid-19.

Illustrationsbillede.

Det fremgår af en besked til Folketingets sundhedsordførere.

I beskeden til sundhedsordførerne står:

»På det foreliggende vidensgrundlag finder Sundhedsstyrelsen, at den samlede afvejning taler for, at vaccination af de 12-15-årige er sikker og effektiv.«

»Det vurderes, at vaccination af denne aldersgruppe kan bidrage til at øge immuniteten i befolkningen og kan være vigtig ift. fortsat kontrol med epidemien i Danmark,« står der videre.

Søren Brostrøm bekræfter beslutningen på et pressemøde torsdag, hvor han siger, at børnene »formentlig« kan blive vaccineret fra september.

Indtil nu har 16 år været minimumsgrænsen for, hvornår man bliver tilbudt en vaccination mod covid-19.

»Sundhedsstyrelsen finder, at der allerede nu bør planlægges efter at tilbyde vaccination af alle 12-15-årige i Danmark, når udrulningen af allerede prioriterede grupper er afsluttet dvs. formentlig i september, og før vintersæsonen indsætter med risiko for øget smitte med SARS-CoV-2 i aldersgrupperne,« står afslutningsvis i beskeden til sundhedsordførerne.

I andre lande – eksempelvis Tyskland og USA – er man allerede i fuld gang med at vaccinere de 12-15-årige, efter Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har anbefalet, at vaccinerne er sikre for børn over 12 år.

Søren Brostrøm fortæller, at det er »sikkert« at vaccinere børn, og at effektiviteten er »tordnende høj«. Alligevel samler han stadig mere dokumentation ind.

»Vi vil gerne have mere data, når det gælder børn. Det forventer vi at få hen over sommeren, fordi andre lande, som eksempelvis USA, har taget vaccinen fra Pfizer i brug,« siger Søren Brostrøm.

Kilde:
BT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Kuren er værre end sygdommen, men så længe at industrien tjener deres penge, og befolkningens rettigheder forsvinder så går det jo nok alt sammen

  • De utrolige begrundelser for at 12-15 årig skal vaccineres er, at de skal beskytte både de ældre og de kronisk syge og mindsanten også de ikke vaccinerede mod at få covid-19.

  • Elisabeth says:

    Sterilisation af Danskere forsætter bare derud af!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //