Nyt påstået angreb på synagogen i Norrköping

SVERIGE: Synagogen i Norrköping har politianmeldt endnu et antisemitisk angreb. Natten til den 19. december skal to mænd have forsøgt at starte en brand ved at sætte ild til bygningens hovedport.

Foto: Thuresson (CC BY-SA 2.0) Synagogen i Norrköping, april 2006.

Synagogen i Norrköping har ved flere lejligheder anmeldt forskellige typer »antisemitisk motiverede angreb« til politiet. Natten til mandag i sidste uge skulle man være blevet ramt af det, der beskrives som et forsøg på brandstiftelse.

Ifølge synagogens vagtchef klatrede to personer klokken kvart i tre over det omkringliggende hegn og gjorde en form for forsøg på at sætte ild til hovedporten med den tilsyneladende hensigt at starte en brand.

Sikkerhedschefen, der kræver at være anonym, da Dagens Nyheter interviewer ham, oplyser, at synagogen har fremragende stillbilleder og videobilleder, der tydeligt viser de to mænds angreb fra start til slut. På nuværende tidspunkt ønsker han dog ikke at lade nogen få adgang til billedmaterialet. I stedet dvæler han ved sin beskrivelse af dette angrebs ondskabsfulde og antisemitiske karakter.

— De gik ind på privat grund og over et hegn. Ildspåsættelsen fungerede heldigvis ikke ordentligt, da den gik ud på grund af vejret, siger han til avisen.

Fejringen af ​​den jødiske højtid Hanukkah begyndte den 18. december – eftermiddagen før det påståede angreb på synagogen. Men på tidspunktet for det formodede brandforsøg stod bygningen tom.

— Vi plejer at fejre den første aften i Hanukkah på det tidspunkt, men denne gang valgte vi at fejre lidt tidligere, og derfor var der ingen der. Vi er altid udsat for en eller anden form for angreb den første nat i alle vores højtider. Tidligere på dagen havde vi et bestyrelsesmøde om situationen, fortæller sikkerhedschefen.

Hændelsen er meldt til politiet, som har startet en efterforskning. Vagtchefen siger til DN, at de mistænkte ikke havde nogen identificerbare symboler på tøjet på gerningstidspunktet, og at de undgik at efterlade nogen form for besked på gerningsstedet. Men han finder det fuldstændig udelukket, at det formodede brandstiftelsesforsøg kunne ses som andet end en antisemitisk motiveret grusomhed.

»Hvis målet er jødisk, er angrebet antisemitisk«

»Alt, der vender sig mod et jødisk mål såsom en jødisk bygning, en jødisk gravplads, hvor som helst hvor der er jøder, så er det antisemitisme – der er ikke noget at diskutere,« fastslår sikkerhedschefen til DN.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • De har selv iscenesat det.

 • Adålf Hitler med å says:

  Hey Rabbi, whatcha’ doin’?

 • En smule O/T:
  Anti-nationalisten og jødeelskeren Jordan Peterson udgiver et tweet her til morgen om at han synes der er flere og flere online stemmer (på YouTube), der forsvarer NaZiStErNe, hvilket han mener han er et stort problem. Han spørger til, om der er andre der oplever det samme (måske for at kortlægge nAzIeRnE på Twitter – Peterson ville jo også ELSKE at få ID på ALLE brugere af sociale platforme, så han kan sende politiet efter onlineNaZiErNe) og måske yderligere fremprokovere antisemitisme, som vi jo VED, er deres favorit-kontrolredskab).
  https://nitter.salastil.com/jordanbpeterson/status/1607595457294770177

  Jeg synes det er imponerende at Peterson oplever flere nAzI sympatisører på jødeplatformen YouTube, — de har aldrig shadowbannet og autoslettet så mange kommentarer som de gør nu, og ‘shuttet’ videoer ‘down’.

  Jeg har fundet ud af, at YouTube har hele kanaler sat op omkring et emne/narrativ, der er så stærkt kontrolleret, at de mange tusinder kommentarer til en given video er PLANTET og givetvis mange er bots, – derfor YouTube kan fremstille så stærkt et budskab omkring fx. et kontroversielt historisk emne, et medicinsk narrativ, eller NASA/globe vs flad jord diskussionen: De mange tusinder kommentarer er IKKE fra tilfældige, nysgerrige brugere. Og manglen på modargumenterne er ikke fordi der ikke er nogle, men fordi folks kommentarer bliver shadowbannet i et samarbejde mellem kanalens “ejer” og Youtube direkte.

  Det er faktisk ret interessant. I teorien kan YouTube (verdens største videoplatform i samarbejde med verdens største søgemaskine, Google – samme ejer) fremstille en virkelighed med dens egen sandheder – så når du som ivrig forbruger loader YouTube op, bliver du serveret alle muligt crap og DE bestemmer hvad sandheden er, indenfor et bestemt emne. Du tror du får en anden vinkel på tingene end mainstream nyhederne, men det er præcis den samme “virkelighed” som Reuters og DR og CNN/FOX du får på “You”Tube. Ydermere bliver du hardcore gaslightet, når du læser kommentarer til videoen og scroller ned gennem TUSINDEVIS af disse kommentarer, der alle siger det samme.
  YouTube pusher de store kontrollerede YT kanaler i hovedet på dig med deres kontrollerede “creators”, og den ægte, organiske sandhed bliver enten dræbt eller gemt eller nedjusteret i antal visninger, eller helt begravet tilbage i 2012.

  • Interessant tanke. De her QAnon følgere tror de følger noget andet end narrativet, selvom det blot er et simpelt trick og kontrolleret opposition.

 • Søren Andersen says:

  Tja..Martin Luther skrev en bog i 1542 ” Mod tyrken og jøden ” hed den.
  Deri beskriver Luther nøjagtigt 22 gange, at man bør brænde synagogerne ned.
  Så…er man protestant, eller ikke ? Nogen gør noget véd det.
  Folke kirken, der bygger på Luther og reformation, har behændigt undgået den del af Luthers skrifter ..tja velsagtens mange andre involveret der..bogtrykkerier der lige har ” glemt ” at trykke de skrifter fra Luther, ved vi jo gidt hvem som tilhører…og intet nævnt ved fejringen af Luthers 500 år Jubilæum…


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //