Over halvdelen af de danske marsvin er forsvundet

NATUR: En stor ny europæisk optælling har vist, at over halvdelen af de danske marsvin er forsvundet fra Danmarks farvand.

Efter en ny optælling af hvaler og marsvin hvor ni fly og et skib tilsammen har kortlagt hvalbestanden i de europæiske farvandene fra Spanien til Norge, står det nu klart at omkring 14.000 marsvin befinder sig i de indre danske farvande.

Det er mere end en halvering i forhold til hvad den var i 2016.

Signe Svegaard, der er seniorrådgiver på Aarhus Universitets Institut for Ecoscience og som selv deltog i optællingen havde følgende kommentar til Danmarks Radio:

– Jeg er rigtig bekymret for standen, for det er nogle gode data, og vi har dækket området virkelig grundigt. Nu ser det ud som om, der er færre end, vi havde håbet på.

Hvis man er et marsvin, vil man gerne have nogenlunde ro og nok mad. Og derudover undgå at blive fanget i fiskenet. Sådan forklarer Signe Svegaard marsvinets behov. Mangel på netop de vilkår, peger hun på, som årsag til bestandens fald.

– Lige nu virker det, som om marsvinet er presset på alle de ting. Så det er egentligt ret forståeligt, at bestanden er gået ned, siger hun.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //