Politiet vidste godt de selv brød loven

MINKSKANDALEN: Rigspolitiet indrømmer nu klart og tydeligt, at man godt vidste, at der ikke var lovgrundlag for at kræve alle mink aflivet, da det omstridte ‘actioncard’ blev udarbejdet.

Da politiet troppede op på gårdene eller ringede til minkavlerne og krævede de raske mink aflivet, vidste man godt, at der ikke var lovgrundlag for det.

Det indrømmer Rigspolitiet nu, at man allerede vidste, da det såkaldte ‘actioncard’ blev udarbejdet.

Det omstridte ‘actioncard’ brugte betjente i deres arbejde som en manual, når de ringede til minkavlere for at få dem til at aflive deres besætninger.

– Rigspolitiet var på tidspunktet for udfærdigelsen af actioncardet bekendt med, at hjemmelen til at kræve aflivning af dyr uden for smittezonerne endnu ikke forelå. Det var dog Rigspolitiets helt klare forståelse, at den fornødne hjemmel ville foreligge inden for kort tid, skriver Rigspolitiet i et skriftligt svar til Justitsministeriet.

 

Rigspolitiet har tidligere beklaget

Det er ikke første gang, at Rigspolitiet må krybe til korset.

Efter hård kritik af ordlyden i betjentenes henvendelser til minkavlerne, der mest af alt lød som trusler, vedkendte Rigspolitiet, at manualen ikke var god nok.

– Det pågældende actioncard indeholdt en formulering, som – hvis anvendt i telefonsamtalerne – kunne give minkavlerne grund til at antage, at myndighederne kunne gennemtvinge aflivning. Rigspolitiet har beklaget dette, skriver politiet i en pressemeddelelse.

– Det er en fejl, som vi dybt beklager. Vi løfter rigtig mange opgaver i politiet, og derfor kan der desværre ske fejl. Det er sket her. Jeg vil gerne personligt beklage over for de minkavlere, som har fået forkerte oplysninger fra os, udtalte Rigspolitichef Thorkild Fogde i meddelelsen.

Kilde:
Ekstra Bladet

Læs også:
Minkskandalen: Demokraturet brød grundloven


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Virus ekspert i minecraft men gynækolog irl says:

  Fy for fanden. Sikke en elendig og sølle undskyldning/bortforklaring. “Undskyld men vi beklager en smule at vi ødelagde dit liv og eksistensgrundlag, og pyntede dit ansigt med vores støvler”.
  Er det en pointe der holder begge veje rundt? Når en gammel mand sætter et skilt op med corona kritisk info og han bliver smadret så betyder et undskyld intet, eller hvis en mor sidder på en tilsyneladende corona farlig bænk og får en bøde.

  Og så vidste i det godt så hvad er der at rafle om? Var det her logisk og retfærdigt regeret hvor tror i så i havde været nu?
  Det er lidt ala “Hitler sagde vi skal tage afstand fra jøderne“ – “okay vi er altså nødt til at mishandle og være korrupt på hvert et tænkelig plan? – for det var det han vist nok MENTE”.
  Seriøst hvordan/hvornår forventer i parasitter at vi skal overholde loven mens i ikke gør?
  At få en næse er i dag en mærkat på at du har gjort et skide godt stykke kommunistisk arbejde og kan forvente at det næste ritual er en hyldest af dig. Sikke en naturlig orden vi lever under nu vi endelig har fået multikultur. Skidt være med religioner. De (religioner) ‘splittede’ jo altid folk alligevel.

  Plus den finger i giver folk i hovedet ved at sige “ja vi lavede noget af skidtarbejdet som vi er så liderlige for at udføre på jer, men vi straffes altså for ingenting”. Sig dét når i vågner op i helvede. Jeg er sikker på at det nok skal hjælpe jer.

 • Krautling says:

  Hitler havde fat i den lange ende, da han smed alle danske politibetjente i koncentrationslejre og lod SS og Schalburgkorpset overtage deres rolle. Koncentrationslejre er netop, hvor disse lands- og folkeskadelige insekter hører til.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //