Problematisk betjent i søgelyset efter hændelser i København

POLITIMAGTEN: En Københavnsk betjent fra den kriminalpræventive sektion har gjort sig bemærket ved sin totale mangel på neutralitet ved begivenheden på Christiansborg Slotsplads, hvor foreningen Hizb ut-Tahrir i marts gennemførte en demonstration og blandt andre Rasmus Paludan ledte en moddemonstration.

Københavns Politi greb under en islam-kritisk manifestiation ved Christiansborg fredag den 22. marts ind overfor en far til en dreng i alderen 8-9 år, der under demonstrationen for det islamkritiske parti Stram Kurs på Christiansborg kastede med koranen og i var tilskuer til partiets afbrænding af koranen på en engangsgrill.

Videooptagelsen fra demonstrationen viser, at en betjent fra den kriminalpræventive sektion i Københavns Politi tog kontakt til drengens far og siger, at betjenten »overvejer« at indberette faderen til kommunen, fordi han er bekymret for, at drengen – der er klædt i støvler, joggingbukser og en blå Hummel-jakke – deltager i en demonstration, der er så »sprængfarlig«.

Se video fra den »sprængfarlig« demonstration her:

»Jeg kommer fra den kriminalpræventive sektion, og jeg siger, at jeg nok kommer til at lave en underretning til kommunen i forhold til at en dreng på 8-9 år tager så aktiv del i en demonstration, som jeg synes (…) har et så sprængfarligt emne, at jeg synes, at man skal være voksen for at tage stilling til det«, siger betjenten.

Københavns Politi bekræfter forløbet, men tilføjer, at politiet valgte ikke at indberette faderen:

Københavns Politi oplyser, at »en medarbejder fra den kriminalpræventive sektion i fredags under Rasmus Paludans demonstration havde en snak med en far, hvis søn deltog i demonstrationen«, men politiet har »ikke indberettet sagen, og den kriminalpræventive medarbejder havde efterfølgende en god snak med drengens far«.

»Jeg har aldrig oplevet, at betjente går hen til forældre til de 11-12 årige muslimske drenge, der råber, at de »vil kneppe mig«, og siger, at de drenge skal indberettes.«

Paludan mener, at det er »helt urimeligt« af Københavns Politi at truet med at indberette en far, der lod sin søn deltage i en »lovlig« demonstration og her gennemføre en »lovlig handling«; at kaste med koranen.

»Jeg har aldrig oplevet, at betjente går hen til forældre til de 11-12 årige muslimske drenge, der råber, at de »vil kneppe mig«, og siger, at de drenge skal indberettes. Og hvorfor går politiet ikke over til Hizb ut-Tahrir-demonstrationen, hvor masser af børn sidder – kønsopdelt med deres mødre – og får at vide, at religiøse love står over Grundloven og opdrages i, at et islamisk Kalifat er bedre end et demokrati,« siger Rasmus Paludan.

Se videoen hvor betjenten fra den kriminalpræventive sektion i Københavns Politi henvender sig til Rasmus Paludan her:

Den upartiske betjent fra den kriminalpræventive sektion i Københavns Politi glimrede også med sin mangel på neutralitet ved en anden hændelse på samme dag, da han greb over for tre demonstranter som buhede under Hizb ut-Tahrirs afvikling af fredagsbøn og demonstration på Slotspladsen.

»Jeg ser, at der kommer en politibetjent hen til tre demonstranter, der står og buher. Han bebrejder deres adfærd og fortæller dem, at de står og buher under den del af bønnen, der svarer til fadervor,« siger Marianne Mørk Mathiesen, der er medlem af regionsrådet i Region Syddanmark og selv deltog i en af moddemonstrationerne på Slotspladsen.

»Politibetjenten irettesatte demonstranterne, og jeg må sige, at jeg blev ganske forundret. Det er en ejendommelig opførsel fra en betjents side af. Han skulle jo gerne være upartisk,« siger Marianne Mørk Mathiesen.

Hun har nu rettet henvendelse til Københavns Politi for at få en forklaring på, hvorfor en betjent skal irettesætte demonstranter, der står ganske fredeligt og demonstrerer lovligt.

Det fremgår af et Facebook-opslag, hvor det også fremgår, at der er tale om den samme betjent, som henvendte sig til en demonstrant, der deltog ved Stram Kurs’ demonstration mod Hizb ut-Tahrir samme dag.

Betjent Jeppe Nyboe Jensen.

Politi: Vores opgave er at sikre, at alle kan ytre sig

Københavns Politi bekræfter forløbet i en mail og bekræfter også, at der er tale om den samme betjent.

»Københavns Politi kan bekræfte, at en dialogbetjent fra den kriminalpræventive sektion var til stede og i dialog med deltagerne i en moddemonstration mod Hizb ut-Tahrir på Christiansborg Slotsplads. Da nogle af deltagerne buhede under den muslimske bøn, forklarede betjenten demonstranterne, at de buhede af det, der svarer til den muslimske version af fadervor. Københavns Politi skal beklage, hvis demonstranterne har opfattet, at betjenten irettesatte dem.«

Da Københavns Politi bliver bedt om at forholde sig til, at en politibetjent irettesætter demonstranters opførsel ved en lovlig demonstration, fremgår det af mailsvaret, at:

»I en situation som denne med flere demonstrationer og arrangementer på samme sted er det politiets opgave at sikre, at alle parter kan ytre sig og gennemføre de handlinger, som er lovligt anmeldt. Denne opgave løses i første omgang og oftest gennem dialog på stedet.«

»Du skal ikke tage din personlige holdning med«

Tania Groth, der også deltog i demonstrationen, stod ved siden af de deltagende i en anden moddemonstration. Hun har tidligere været talskvinde for foreningen For Frihed, der afholder demonstrationer mod islamisering. Hun så også, at politibetjenten tog kontakt til de tre buhende demonstranter.

»Jeg kunne ikke høre, hvad betjenten sagde, men jeg hørte, at en af de tre mænd gav ham svar på tiltale og sagde, at »han bare skulle passe sit arbejde og ikke tage sine personlige holdninger med«,« siger Tania Groth.

Freddie Nygaard Larsen, der er nuværende formand for foreningen For Frihed, deltog også i demonstrationen, hvor han tog billeder i samme område. Et af billederne viser betjenten, hvor han taler med demonstranterne.

»Jeg kunne ikke høre alt, hvad betjenten sagde, men det var tydeligt, at han bad den ene mand om at dæmpe sig, og han sluttede af med at sige, at »det var bare hans mening«,« siger Freddie Nygaard Larsen.

»Politiet griber ikke ind, når vi kaldes nazisvin«

Freddie Nygaard Larsen fra For Frihed hørte, at den ene demonstrant gav betjenten svar på tiltale med ordene: »Din mening skal du beholde derhjemme. Jeg betaler din løn, og du er på arbejde.«

Freddie Nygaard Larsen fortæller, at politiet aldrig har grebet ind, hvis demonstranter råber »nazisvin« efter medlemmer af foreningen For Frihed i forbindelse med andre demonstrationer, som foreningen har deltaget i, så han kan ikke forstå, at betjenten greb ind den fredag.

»Betjenten skulle ikke have sagt, at det »bare var hans mening«. Den udtalelse er malplaceret i den pågældende situation, som i øvrigt slet ikke var ved at udvikle sig til noget problematisk. Vi taler om tre mænd, der stod og buhede under en demonstration,« siger Freddie Nygaard Larsen.

Kilder:
Lille dreng kastede med koranen – så skred politiet ind
Aktivister »buhede« af Hizb ut-Tahrir – så greb politiet ind


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • En forræder. Jeg glæder mig til, at Nationalsocialisterne får magten. Så kommer vi og henter “mennesker” som ham midt om natten. <3

  • Uhuvuvvuuuvvhjmsb says:

   Du er hermed meldt til PET, så de kan holde et vågent øje med dig, med de syge fantasier du render rundt med…

   • Det får du så nul og nada ud af. Det kan godt være, at du tror, at du har regnet det hele ud, men dummere mennesker skal man da lede efter. Du tror ikke PET allerede ved, vi findes? Du tror ikke, de ryster på hovedet, efter de er færdige med at høre dig vrøvle om en eller anden harmløs kommentar på Nordfront? Du er da godt nok til grin. Det er godt at vores modstandere viser sig frem, I evner jo ikke basale, kognitive egenskaber. Vi kommer til at sejre, og det kan hverken dig, dine ligesindede snothjerner eller ZOG lakajerne i PET lave om på.

    • HIL SEJR! INTET, OG JEG GENTAGER: INTET, KAN STOPPE OS!

     Vi er de sande vindere, da vi følger naturens orden. Skidtmennesker, som dig, I kæmper mod naturens orden – I er de fødte tabere. Naturen vinder altid – det er dét, der er så smukt ved det. I KAN ikke vinde, og vi KAN ikke tabe. I kan lige så godt give op, tabere.

   • For hvad? Haha. For at sige, at Nationalsocialisterne får magten og LOVLIGT kommer og henter disse små forræderiske kakerlakker midt om natten?

    Husk på, at alt, hvad jeg “truer” med, ikke bunder i det nuværende regimes love, men i de love, som vi skaber, når vi får magten – og det får vi. Vent du bare, din ækle forræder.

    I kommer til at fortryde alt, hvad I nogensinde har forvoldt af skade på vores elskede Danmark!

    • Uhuvuvvuuuvvhjmsb says:

     I er mere hjernevaskede, end først antaget. ALT i lukker ud er løgn… ALT!
     Hvordan vil i sejre??? I er 20 retarderede nynazister… Og bliver ALDRIG flere..
     Har du overvejet hvorfor der aldrig har været et ordentligt, intelligent menneske, der har været nazist?!?!
     I er ikke andet end en syg sekt, som INGEN kan eller vil tage seriøs😂😂😂

     • Hvor er din stolthed og ære henne? Hvorfor føler du intet over for dit eget folk? Hvorfor handler hele dit liv om at skulle behage fremmede mennesker?

      Forstår du ikke, at dine oldeforældre ville SKAMME sig, hvis de så hvilken forræder deres oldebarn er blevet? Vågn dog op! Hvis du ikke elsker dit eget folk og din egen kultur over ALT andet, hvad er du så? HVAD ER DU SÅ? Så er du INTET! INTET! De mennesker, som du slikker røv på, GRINER af dig!!

      Tænk sig, at man kan være så ligeglad med sit land, sin kultur og sit folk. Tænk sig.. Føj for SATAN! Prøv at vær en stolt dansker, bare én sølle dag!! Drop den latterlige skam, som du er blevet indoktrineret med. Det føles GODT! Du har INTET at skamme dig over – ud over den attitude, som du lægger for dagen nu! VÅGN OP! Du er en fucking viking! Hav dog lidt ære! Dine forfædre kæmpede blodige kampe for denne jord, og tror du virkelig, at de gjorde det blot for, at du kunne sidde og slupre cafe latte med soja, alt imens du ikke bestiller andet end at hade på dit eget folk, din egen kultur og dit eget OPHAV??

      DU SKULLE SKAMME DIG! – IKKE PÅ DE FREMMEDES VEGNE, MEN PÅ DIT FOLKS VEGNE! SKAM DIG, OG RÅD BOD PÅ DINE SYNDER!!!

      Lyt til det her musik og fortæl mig, at du ikke føler NOGET som helst, at du ikke føler en forbindelse til de nordiske skove, vores kolde, mørke vintre, som har været et HELVEDE at overleve! Vores lange, lyse somre, MIDSOMMER! FESTEN! ÆREN! FOLKET! DIT FOLK! DIT FOLK!!!! Vores fortid, vores ære, vores sprog, vores vindermentalitet, vores ALTING! ALTING!!!! ALTING!!!!! ALTING!!!!!!!!! HVOR ER DIN ÆRE HENNE?? HVAD ER DU UDEN DIT FOLK??? https://www.youtube.com/watch?v=6loWrABr8gA

 • Kristian Niss says:

  At børn ytrer trusler om seksuel vold imod voksne mennesker er meget foruroligende. Nu voksede jeg godt nok ikke op i en storby, men det virker meget fremmed for mig at man gør sådan noget.

  Går man ind på Stram Kurs youtubekanalen kan man se lange videoer hvor børn i aldersgruppen 8-13 åbent og grafisk truer og forhåner Paludan.

  Der er meget arbejde for sådan en fra det kriminalpræventive. Han må være en stresset mand og ligge søvnløs over alle de racefremmede der er på vej ind i kriminelle miljøer.

  • Du glemmer naturligvis, at kun hvide mennesker kan gøre noget forkert. Disse muslimske godtfolk gør alting rigtigt. De KAN ikke gøre noget forkert.

 • Det kan jo ikke undre nogen, manden er ansat som dialogbetjent for ZOG. Mere absurd bliver det ikke. Han burde fyres omgående og faren til drengen burde modtage erstatning for politichikane. For det ligner fandme ikke noget at en betjent skal stå der og true folk med hans jødeværktøjer.

 • Er det forresten bare mig, eller er hans næse ikke temmeligt kroget?

  Jewppe Nyboe Jewnsen.

 • D. Drejer says:

  En demonstration der svagt emmer af nationalisme er for sprængfarligt et miljø for en 8-9 årig dreng, men tving ham endelig til at gå i kjoler til en homo-demonstration, og der snakkes pludselig om tolerance, mens ordensmagten lystigt klapper i hænderne… Fy for helved..

  Samfundet trænger til en oprydning. I en alvorlig grad.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //