Putin præsenterer ny kravliste for fred

UKRAINEKONFLIKTEN: Gennem Tyrkiets præsident har Putin stillet syv krav for øjeblikkelig fred i Ukraine. I tillæg til de tidligere krav om neutralitet og fremtid for Donbass og Krim, kræver Putin en »afnazificering« af Ukraine.

Ruslands præsident Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

Nordfront har tidligere skrevet om Ruslands liste over krav for at opnå øjeblikkelig fred i Ukraine, en liste, der blandt andet indeholdt, at Ukraine ikke meldte sig ind i NATO, og at landet anerkendte Krim som en del af Rusland og folkerepublikkerne Donbass som uafhængige.

Nu har den russiske præsident Vladimir Putin imidlertid i en samtale med den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan afsløret en længere liste med krav på syv punkter, rapporterer BBC.

Ifølge Erdogan er de første fire punkter som følger:

  • Ukraine skal være neutralt og må ikke tilslutte sig NATO.
  • Ukraines militær skal afvæbnes, så det »ikke truer Rusland«.
  • Det russiske sprog skal beskyttes i Ukraine.
  • Ukraine skal »afnazificeres«.

Erdogan har ikke ønsket at gå ind på de sidste tre krav, fordi de er »vanskelige«, men præsidenten bekræftede, at det drejer sig om fremtiden for Krim og Donbass, ligesom det tidligere er blevet sagt. Derudover kræver Putin, at han personligt mødes med den ukrainske præsident Volodomyr Zelensky for at opnå fred.

»Afnazificering« og »demilitarisering« var noget, som Putin nævnte i sin tale, før invasionen af ​​Ukraine begyndte, og det er uklart, præcis hvad der menes. Det skyldes, at udtrykket »nazist« ikke har helt samme betydning i Rusland som i Vesten.

Erdogans rådgivere mener dog, at en form for offentlig fordømmelse kan være tilstrækkelig, efterfulgt af et løfte om at »slå ned på« den såkaldte nazisme.

 

Læs også: På hvilken side står vi egentlig i Ukrainekrigen?

 

Kilder:
BBC


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //