Racefremmedes adfærd gør, at ukrainske kvinder kalder dansk asylcenter mere utrygt end bomberne i Kyiv

MULTIKULTUR: Flere ukrainske kvinder med børn rejser nu kritik af utrygge forhold på et dansk asylcenter. De fortæller om stoffer, alkohol, hærværk, musik til langt ud på natten og truende adfærd. 

»Vi fik at vide, at de var et af de mest sikre lande i verden… Jeg valgte ikke Danmark ud fra bekvemmelighed, men på grund af sikkerheden… Men jeg er mere bange for mit barn her i Danmark, end da vi sad i beskyttelsesrummet i Kyiv.«

Sådan udtalte Olya Taborovska, som er en ukrainsk flygtning, til TV2, der sammen med sin datter var indkvarteret på asylcenteret i Hviding sammen med omkring 350 andre flygtninge fra 30 forskellige lande.

En anden kvinde bekræfter historien og uddyber »De tager stoffer, drikker vodka, spiller musik frem til klokken tre om natten. Når jeg nogle få gange bad dem om at stoppe det og sagde, at jeg ville ringe til politiet, svarede de, at de var ligeglade«. Hun fortæller videre om en specifik begivenhed, hvor en mand råbte »Fuck jer, ukrainere! Jeg dræber jer!« samtidig med, at han slog og skubbede folk. Hun beskriver, hvordan han angreb deres børn, og råbte på en unormal måde, som om han var ved at miste forstanden.

Ifølge Olya har ledelsen af asylcenteret også fortalt dem, at de ikke skal forlade deres værelse efter mørkets frembrud, hvilket Olya mener taler for sig selv.

I TV2s artikel om problematikken havde de først beskrevet en mand der kastede store sten gennem vinduerne, og endda ramte en kvinde, som en mand fra Ukraine. Ifølge Jesper Christiensen, der er grundlægger af organisationen »Giv husly til ukrainske flygtninge i Danmark og Færøerne« og som udsendte fotobeviser og andet martiale i en pressemeddelelse, er der tale om en syrisk mand – ikke en ukrainsk mand. I TV2s artikel fremgår nu ikke længere information om mandens eller nogle andre end ukraineres oprindelsesland.

Manden, som kastede sten gennem vinduerne og ramte en kvinde, gik derefter ind i en anden bygning, hvor han ødelagde flere vaskemaskiner og noget i et køkken. Politiet samlede ham derefter op, men han var tilbage på flygtningecenteret blot 4 timer efter.

Systemets svar på kritikken
Niels Bøgeskov Frederiksen, der er driftschef for AsylSyd, erkender, at man kan spørge sig selv, hvorvidt det er optimalt, at børn skal bo sammen med voksne mennesker, som kan blive udadreagerende. Han forklarer dog også, at det ikke er ham, der bestemmer rammerne for, hvem der indkvarteres hvor, da dette afgøres af Udlændingestyrelsen.

Udlændingestyrelsen har i et skriftligt svar til TV 2 oplyst, at familier med mindreårige børn »som altovervejende hovedregel« vil blive indkvarteret for sig selv, men at det har været nødvendigt med undtagelser for at kunne håndtere det store antal fordrevne fra Ukraine. Styrelsen »overvejer« desuden muligheden i forhold til adskillelse af forskellige grupper af beboere. De beskriver dog også, at de »ser med stor alvor på hændelser om utryghedsskabende adfærd på indkvateringsstederne« samt at »styrelsen er i tæt dialog med operatørerne om håndteringen af disse, herunder forebyggende tiltag, som for eksempel tryghedsvagter«.

KILDER:
TV2
Giv husly til ukrainske flygtninge i Danmark og Færøerne


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • ZogBerg says:

    Sølle sølle medier.

  • Elijah Goldstein says:

    Fedt at lukke sådan nogle mennesker ud i samfundet. Det er virkelig smart at lade dem blive i Danmark i stedet for at sende dem tilbage til deres land hvor den adfærd åbenbart hører til.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //