Republikanere i Minnesota undskylder for video, hvor Soros trækker i trådene

JØDISK LOBBYISME: Da Jewish Community Relations Council kontaktede Republikanerne om deres film, hvori George Soros fungerer som dukkefører, krøb partiets formand sig straks i støvet og undskyldte.

Foto: Matthias Kabel (CC BY-SA 3.0)

Netavisen Jewish Telegraphic Agency (JTA) skriver om, hvordan det republikanske parti i Minnesota undskylder for en video, hvor den jødiske milliardær George Soros trækker i trådene, der fører til to kendte demokratiske magthavere. Partiet henviser nu til, at de ansvarlige for filmsekvensen var »uvidende om dens antisemitiske konnotationer«.

Det hele startede med, at Kim Crockett, en republikansk kandidat til posten som Minnesotas udenrigsminister, i en reklamevideo til hans valgkampagne portrætterede den siddende jødisk-demokratiske sekretær og en anden jøde, en advokat involveret i valgkampen – kontrolleret af Soros. Filmen blev vist sidste weekend ved det republikanske statsmøde.

Måske havde partiet misset, at den jødiske lobbyorganisation Anti-Defamation League tidligere har stemplet alle afbildninger af George Soros, der skildrer en »dukkefører« som et groft udtryk for antisemitisme.

Den indledende republikanske reaktion på klager over videoen var dels en fordømmelse af demokraterne for deres uberettigede omfavnelse af venstreradikale – og dels en højlydt og velkendt forsikring om det republikanske partis uforbeholdne støtte til Israel.

Torsdag kontaktede Jewish Community Relations Council (JCRC ) i Minnesota og Dakota det republikanske parti, og samme dag udtalte delstatens republikanske partiformand David Hann følgende:

»Vi forstår, at brugen af ​​billeder, der skildrer hr. Soros som en dukkefører på vores statskongres, har givet anledning til bekymring for, at materialet konsoliderer en antisemitisk trope. Vi ønsker at forsikre JCRC og vores venner i det bredere jødiske samfund, at det ikke var meningen, at videoen skulle fremprovokere fjendtlighed mod det jødiske folk.«

Formanden udtrykte herefter et ønske om »støtte« fra JCRC:

»Det burde ikke være sket, vi undskylder og er nu fast besluttet på at arbejde sammen med JCRC om at uddanne vores personale og kandidater i emnet antisemitisme.«

Lederen af ​​JCRC, Steve Hunegs, har med skarpe ord fordømt visningen af ​​videoen i en artikel i den lokale avis. Han har takket David Hann og hans modpart i Det Demokratiske Parti for begge at acceptere hans tilbud om at træne deres respektive partier og kampagner omkring emnet »antisemitisme.«

»Vi er kommet til at indse … at antisemitisme ikke altid manifesterer sig som had, men nogle gange fremstår mere som en blind plet.« sagde Hunegs i sin udtalelse.

Steve Simon, den siddende jødiske udenrigsminister, som (i hvert fald i levende billeder) »trækkes i trådene« af George Soros, har på et lokalt jødisk nyhedssite, TC Jewfolk, beskrevet videoen som »bizar« og »foruroligende«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    “To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize”


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //