Rusland fjerner mindesmærke for Holodomor i Mariupol

UKRAINEKONFLIKTEN: Russiske myndigheder har nu fjernet et mindesmærke for Holodomor i den besatte by Mariupol.

Mindesmærke for Holodomor. Foto: President.gov.ua, (CC BY 4.0).

Den tidligere ukrainske by Mariupol har været under russisk kontrol siden slutningen af ​​maj, og er en del af et af de områder, som Rusland annekterede i slutningen af ​​september.

Det bliver nu bemærket, at russiske myndigheder onsdag fjernede et mindesmærke for folkedrabet Holodomor, hvor ukrainere bevidst blev udsat for sult af bolsjevikkerne i Sovjetunionen, i havnebyen.

»Vi fjerner ikke et mindesmærke, vi fjerner et symbol på politisk desinformation blandt folket, især blandt unge mennesker«, forsvarer Evgenya Krotova, talsmand for en russisk ungdomsorganisation i et interview med den russiske avis Ria Novosti.

Rusland har konsekvent afvist, at bolsjevikkerne udsatte ukrainere for folkedrab og hævder, at hungersnøden ramte hele Sovjetunionen samtidigt.

Mindesmærket bestod af to granitsten, beklædt med skulpturer af hvedestrå og pigtråd. Alle materialer skal nu genbruges for at blive brugt som byggematerialer, skriver russiske myndigheder på Telegram.

Ukraine fordømmer Ruslands handlinger og anerkender fortsat folkedrabet, der fandt sted under Holodomor.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Jeg forstår ikke hvorfor de vestlige medier og Hollywood ikke bruger Holodomor i deres propaganda krig mod Rusland. Så vidt jeg ved, var det hovedsagligt ukrainere fra Donbas regionen der sultede ihjel. De russere der stemte for at blive en del af Rusland fornylig, er i stort omfang efterkommere af de russere som Stalin relokerede til Ukraine som erstatning for de omkomne ukrainere.
  Hvorfor er der ikke nogen medier der nævner det? Det er da en åbenlys propaganda sejr mod Rusland.
  Og hvorfor er der så få film om emnet, i forhold til Holocaust? Måske det har noget at gøre med hvem der stod bag Holodomor…

  https://www.youtube.com/watch?v=Fg1rL_kbO_w

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Demografisk ekspansion

  https://youtu.be/UuWKMXAdmXc

 • Søren kam says:

  Pragt eksempel på jødisk lobbyarbejde i den video du linker til.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Den eneste film jeg har set om Holodomor, er filmen ‘Den sorte jord’. Det er ikke nogen vildt god film men produktionen er i orden. Den viser hvordan den “vestlige” presse forholdt sig til situationen. En tilgang man kan genkende i moderne medier. Der dukker en meget aktuel forfatter op senere i filmen og man får et indblik hvad der inspirerede hans ofte nævnte bog.

  https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000005499/den-sorte-jord

 • Fordi det var jødisk boljsevisme der gjorde det. Hollywood og vestisk media og rusisk media er styret af jøder. Holodomor er fakta bevidst med større dødstab og Holocaust den nye jødiske religion, er kun bevist ved vidneudsang der ikke ville gå i en rigtig retsag.

 • Du rammer helt plet i din analyse, Lars. At give opmærksomhed til holodomor passer ikke ind i narrativet for jøder ikke var ofrene men gerningsmændene.

 • Søren kam says:

  Der er kun ét folkemord der skal der skal omtales og have opmærksomhed. At det så er bygget op om én stor løgn er anden side af sagen.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //