Svensk avis forfærdet over svenskernes radikalisering: “Mindes da kun nazister råbte folkeforrædere”

SVERIGE: Den svenske avis Expressen har publiceret en klumme som udtrykker rædsel over svenskernes radikalisering.

Det er Expressen-journalisten Lars Lindström, der har skrevet en klumme om, hvordan han er forfærdet over udviklingen i Sverige. Men det drejer sig dog ikke om voldtægter, skydninger eller begrænset ytringsfrihed, men om hvordan svenskerne radikaliseres.

Han bekymrer sig bl.a. om, at “ekstremt indvandrerkritiske stemmer” ønsker en etnisk baseret befolkningsundersøgelse.

Lindström mangler dog fuldstændig forståelse for dette. Da Sverige endnu ikke har oplevet et samfundskollaps, en borgerkrig eller et islamisk diktatur, er situationen god i landet, siger han. Efterfølgende påpeger han, at flere svenskere er begyndt at bruge Den Nordiske Modstandsbevægelses slagord om, at de magthavende er folkeforrædere.

“Åh, jeg mindes en tid i vores stolte nation, hvor kun organiserede nazister skreg ‘folkeforrædere’ og hævdede, at Sverige ‘udskifter sit folk’ og var besat af, at rangordne mennesker og afgøre, hvem der er værd at have.

Nu kan den højreekstreme myte om ‘befolkningsudskiftningen’ ses udtrykt hver dag på sociale medier af såvel tilsyneladende normale fake-profiler som kommunalpolitikere, og til og med blive drøftet af bevægelser i riksdagen.

Selv de gamle krav om tilbagesendelse plukkes frem fra arkiverne og begynder at opstå som et levedygtigt alternativ i den indvandringskritiske hovedstrømning.” Skriver Lindström.

Kilde:
Jag minns en tid när bara nazister skrek ”folkförrädare”


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //