Sverige vil forbyde religiøse skoler – jøder bliver særligt undtaget

SVERIGE: Sverige vil nu forbyde religiøse skoler med begrundelsen, at det vil gavne integreringen og afspejle det faktum, at landet er et sekulært demokrati. Jøder undtages imidlertid dette tiltag og kan beholde deres skoler. 

Den svenske regering fremlægger nu et forslag om at forbyde nyetableringer af religiøse skoler i landet. Argumentet er, at disse bidrager til dårlig integration gennem kønsopdeling, mangelfuld seksualundervisning og alternative skabelsesmyter. Én religiøs gruppe er imidlertid blevet undtaget: jøder.

Ardalan Shekarabi, flygtning fra Iran, som nu repræsenterer Socialdemokraterna, forsvarer undtagelsen med, at minoriteter har visse særregler i Sverige, og at jøder er beskyttet under denne lovgivning som en minoritet.

– Med denne undtagelse, hvor de kan udøve deres egen undervisning, vil de være i stand til at opretholde deres kultur, siger Shekarabi.

Shekarabier kendt for i 2004 personligt at have stjålet midler som skulle have gået til integreringsprojekter for indvandrere, og for at have været leder for Socialdemokraternas ungdomsforbund SSU under en periode, hvor massiv medlemsfusk blev praktiseret, og senere afdækket.

Undtagelsen for jødiske skoler kommer efter kritik mod det oprindelige lovforslag, som var mere generelt udformet, fra the Jewish Central Council.

Kilder:
Sputnik
SVT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Krautling says:

    Shekarabi.. Shekel-Arab.

  • Oy


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //