Sverige og Finland enig om fælles NATO-ansøgning

NATO: Finske medier rapporterer om, at Sveriges og Finlands regeringer i hemmelighed er blevet enig om en fælles NATO-ansøgning.

Magdalena Andersson og Sanna Marin. Foto: Finlands regering, (CC BY 2.0).

Den finske avis Iltalehti skriver, at den svenske regering i al hemmelighed har kontaktet den finske regering, og ønsket at de to lande samtidig gå med i NATO’s krigsalliance.

Rapporterne bekræftes af regeringskilder over for svenske Expressen.

Ydermere er de to regeringer blevet enige om, at »eventuelle« ansøgninger vil blive annonceret og sendt til NATO i uge 20, midt i maj.

Dette samtidig med, at Finlands præsident Sauli Niinistö er på statsbesøg i Stockholm.

 

»Åbenlyst at de øgede tempoet«

Expressen beskriver, hvordan de to regeringer på det seneste har arbejdet intensivt med en indtræden i krigsalliancen. Blandt andet ved at tale med NATO-lande og sikre sig, at de ville lukke Finland og Sverige ind i alliancen.

Ingen af ​​landene har derimod truffet en officiel beslutning, ligesom det svenske regeringsparti, Socialdemokraterna, heller ikke har taget officiel stilling til spørgsmålet.

Ledende socialdemokrater har blandt andet krævet, at USA beskytter Sverige, mens de ansøger om NATO-medlemskab, noget som USA har sagt, at de ikke kan garantere.

Ingen af ​​de svenske riksdagspartier ønsker at holde folkeafstemning om NATO-medlemskab, da de er bange for »desinformation«, og at »det vil tage for lang tid«. Det nordiske folk har således intet at sige til spørgsmålet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lars Agerbæk med æ says:

    Tænk at man vil afholde befolkningen fra at stemme fordi man frygter “fake news”
    Det lyder ikke særlig demokratisk. På nogen måder. Overhovedet.

  • det er godt nok vildt


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //