Taliban: Spørg Facebook om deres misbrug af ytringsfriheden i stedet

YTRINGSFRIHED: Da en repræsentant for Taliban blev spurgt om bevægelsens tvivlsomme holdning til ytringsfrihed, svarede Taliban ved at bede journalister om at spørge Facebook, om de tillader ytringsfrihed på deres platform.

Skærmbillede: Twitter.

Efter at Taliban tog magten i Afghanistan søndag og erklærede, at landet nu var et islamisk emirat, har Facebook øget sin censur af aktører, som støtter Taleban-bevægelsen.

Da en af ​​Talibans talsmænd, Zabihullah Mujahid, blev interviewet i går, blev han selv spurgt, hvordan bevægelsen ser på ytringsfriheden.

– Dette spørgsmål bør stilles til dem, der hævder at gå ind for ytringsfrihed, men ikke tillader offentliggørelse af udenlandsk information og nyheder. Jeg spørge Facebook – dette spørgsmål bør stilles til dem, sagde Mujahid ifølge The Independent og et klip, der modtog over tre millioner visninger på Twitter.

Facebook afviser til gengæld kritikken og siger, at de ikke censurerer udenlandske nyhedskilder, men kun sletter Taliban-venligt indhold, fordi bevægelsen af USA er blevet klassificeret som en terrororganisation og derfor er på Facebooks liste over »farlige organisationer« som skal censureres.

Trumps søn: Taleban tager ikke fejl
Men da det ikke kun er Taleban, der er blevet påvirket af Facebooks politiske censur, er mange vesterlændinge enige i Talebans kritik af platformen. Donald Trumps søn, Donald Trump Jr., er en af ​​dem, der kommenterede på Twitter, at Mujahid »ikke tog fejl«, da han sagde, at Facebook skulle stilles det samme spørgsmål. Udover at blive suspenderet fra Twitter i slutningen af ​​sit formandskab, har den ældre Trump også været suspenderet fra Facebook i mindst to år.

VIA:
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //